Introduktionsutbildning i Dans för Parkinson – Balettakademien Stockholm 23-24 mars 2019

För dig som är danspedagog, dansare och koreograf och som vill arbeta med dansklasser för personer med Parkinson.

Metoden Dance for PD utvecklades av Mark Morris Dance Group i USA, med dansare från kompaniet, under ledning av David Leventhal. Metoden bygger på dansarens erfarenhet om rörelse och koreografi, och de hälsoeffekter det ger till personer med Parkinsons sjukdom. Nätverket Dans för Parkinson Sverige leder sedan flera år grupper och sommaren 2018 hölls ett sommarläger med över 70 deltagare i Dalarna. Detta är den andra utbildningen som styrgrupp Dans för Parkinson Sverige arrangerar, med danspedagoger från regionerna Jönköping, Halland och Stockholm.

Introduktionsutbildningen innehåller både teori och praktik och möte med deltagare från Balettakademiens grupp Dans för Parkinson. Metoden är evidensbaserad forskning som dansinstitutioner världen över arbetar med.

Kvinna med kupade händer.

Infotext om Parkinsonutbildning.