Den 16 februari träffades 18 pedagoger, lärare och ledare inom dans från hela Halland för en heldag med workshops och inspiration!

Dagen startade med en workshop i somatiskt praktik med halländska Karolin Kent. Karolin avslutade sina studier i somatisk rörelsepraktik och Laban rörelseanalys 2017 och har därefter fortsatt arbeta med den somatiska praktiken på olika sätt, såsom med personer med psykisk ohälsa och rörelse för alla kroppar.

 

Dagens andra workshop var i barndans och kunskapande med Magnus Anderson. Magnus är själv utbildad bland annat vid Dans- och Cirkushögskolan (DOCH), DSC i New York och CDC i Seattle och arbetar nu som danslärare och dansutbildare på Värmdö Kulturskola, DOCH, Luleå tekniska universitet och Gymnastik- och Idrottshögskolan. Det hördes många skratt från dansstudion under denna workshop.

Efter lunch kom Shirley Harthey Ubilla och ledde en workshop i hiphop. Hon är streetdansare som är utbildad vid DOCH och Åsa Folkhögskola. Hon är verksam i Stockholm där hon arbetar som performer, koreograf samt som huvudlärare i street vid DOCH.

Avslutningsvis fick de sista krafterna kramas ur deltagarna i den fartfyllda workshopen i jazzdans med Clara Björck. Clara arbetar som adjunkt i jazzdans på DOCH och arbetar som frilansande pedagog, koreograf och dansare.

Deltagarna gör en jazzdansövning.

Fortbildningsdagen arrangerades av Studieförbundet vuxenskolan / Dansstudion Varberg och Region Halland.