Keðja stretch – Internationell danskonferens 17–20 oktober, Turku, Finland

Armkroksresan till Keðja stretch riktar sig till professionella fria utövare som är verksamma inom dansområdet i Halland. Syftet med resan är fortbildning och inspiration samt att omvärldsbevaka tillsammans. Efter resan vill vi att du delar med dig av dina erfarenheter genom att skriva en kort rapport eller artikel som kan publiceras i vårt nyhetsbrev, på Kultur i Hallands och Rum för dans hemsida samt på Facebook. Artikeln ska lämnas in två veckor efter att vi har kommit hem.

 

Om Keðja stretch

Keðja var från början ett nordiskt-baltiskt dansnätverk som nu har utökats med ett antal europeiska parter. Nästa år 2020 kommer det att hållas en Keðja-konferens i Göteborg, men redan i år har du möjlighet att åka på Stretch, en Keðjakonferens i finska Turku den 17–20 oktober. Temat är ”Expanding Professionalism” och man kan ta del av seminarier, föreläsningar, workshops och föreställningar.

”The theme for this international encounter for dance professionals is Expanding Professionalism. It addresses professional practices of dance artists now and in the future, international work and sustainability, the possibilities of residences and the relationship between art and the societal context.”

Läs mer om konferensen på Kedjas hemsida

 

Resmål: Turku, Finland

Resedatum: 17 oktober – 20 oktober.

Detta ingår i armkroksresan: Kultur i Halland bekostar flygresa/tågresa till Turku tur och retur, lokala resor, hotell med frukost, anmälningsavgift/entrébiljetter. Vi betalar inte något traktamente.

Antal platser som utlyses: 2 platser.

Medresenär från Kultur i Halland: Anna Leppäjoki, dansutvecklare.

Ansökan: Du söker senast den 17 april genom att skicka ett mail till anna.leppajoki@regionhalland.se. Ansökan ska innehålla:

  • Namn, adress, mobilnummer
  • en kort beskrivning av din bakgrund inom dansområdet.
  • en motivering varför du vill åka. Hur kan armkroksresan bidra till din yrkesmässiga och/eller konstnärliga utveckling?

Besked om antagning: Vi ger besked om du fått en plats senast den 23 april.

Om du söker armkroksresan men inte blir en av dem som kommer med så finns det möjlighet att söka resebidrag från Konstnärsnämnden. Deras deadline är den 25 april. Läs mer på konstnärsnämndens hemsida. Man kan även söka resestöd från i-Portunes där mer information kommer finnas tillgänglig efter den 15 april.

 

När du skickar in ansökan godkänner du att vi behandlar dina personuppgifter. För information om hur vi hanterar personuppgifter läs vårt integritetsmeddelande.