I sommar arrangeras både rörelseworkshops och kollektiv matlagning i samband med kulturinslag på Wu ArtSpace.

4/8 Rörelseworkshop med Elisabeth Schilling 

Från texturer och material till rörelse

Denna workshop kommer att erbjuda den upplevelse som ligger till grund för dansföreställningen FELT: att inspirera rörelser från impuls av beröring, texturer och material. Det finns många texturer och material i vår kropp, från hud till ben, till kött och organ. Är du medveten om den sensoriska upplevelsen av dem? Till att börja med erbjuder denna workshop en kroppslig/somatisk resa i känslor av våra enskilda kroppar. Dessutom kommer vi att introducera olika material, såsom tyger av olika storlekar och texturer. Hur får de oss att känna? Hur får de oss att röra oss? Förändras våra rörelser och fysiska eller känslomässiga svar från det ena materialet till den andra? Detta är en workshop som kombinerar hantverk, kreativitet, rörelse och lek.

Workshopledaren är dansaren och koreografen Elisabeth Schilling som kommer ifrån Tyskland men är baserad på olika platser i Europa.

Elisabeth har ett leende på läpparna, en röd tröja och tittar upp mot taket.

30/8 Workshop med Benedikte Esperi

Landskap, gestaltning och koreografi

Benedikte bjuder in till en workshop för deltagare med intresse av mötet mellan landskap och fysisk gestaltning. Hennes metoder bygger på deltagarnas lust att utforska hur en performativ konst kan använda landskapet som scenografi i koreografiskt skapande och utforskande. Workshopen blandar mycket praktiskt arbete både i grupp och enskilt. Största delen av tiden sker utomhus.

Benedikte är konstnärligt verksam främst i Göteborg med närliggande regioner och internationellt. Hennes konstnärskap har en tvärdisciplinär praktik vilket innebär att hon är representerad inom flera genrer. Hennes främsta medie är kroppen och utgår från en rörelsebaserad konstform där performance, koreografi, videoverk och installationer är verktyg för hennes iscensättningar och gestaltningar.

Benedikte har vit tröja och dansar i mörkret.

Vardagsrummet

En mötesplats i naturen som bjuder in till kollektiv matlagning i samband med kulturinslag.

Ni som vill vara med att laga mat och äta tar med grönsaker att erbjuda till matlagningen och tillsammans lagar vi något enkelt och gott. Sedan äter vi, umgås och njuter av olika konst/ kulturinslag. Det kan vara alla former av konst/kultur exempelvis; musik, film, dansföreställning, konstutställning, dj, föreläsning, processvisning, samtal eller annat och varje gång är det något nytt.

Ta med egen dricka, en tallrik, glas och bestick. Sedan tar du med dig det hem igen och även det skräp som du tagit med dig till platsen. Vi har begränsade resurser att ta hand om sophantering.

Planerade datum är 3/8 och 31/8. Den 3/8 får vi bland annat uppleva en performance av Elisabeth Schilling och den 31/8 ta del av ett videoverk av Benedikte Esperi.

 

För mer information om arrangemangen besök Wu ArtSpace hemsida. 

Wu ArtSpace drivs av Karolin Kent och Tor Palm och ligger i Sjönevad, Vessigebro.