Just nu pågår ett spännande arbete i Varberg med dansarna Anna Näsström och Johan Bandholtz. De är årets residens-konstnärer i Rum för Dans residensprogram, som vi gör i samarbete med Teater Halland.

Anna och Johan vill utveckla metoder för att arbeta konstnärligt med virtual reality och arbetar med VR som koreografiskt redskap i projektet realities in ongoing spece(s). 

Sista dagen på deras arbetsperiod ger de oss ett smakprov på vad de hunnit skapa och berättar om hur de arbetat. De säger så här:

Anna och Johan med VR-glasögon på sig.Välkomna till vår ”work-in-progress” visning! Vi kommer att visa delar av vår process samt berätta om projektet. Tanken är en interaktiv publikupplevelse i VR samt på scen. Ni kommer att få se och testa olika delar, och ni får gärna vara kvar för samtal efteråt.

Verkliga hälsningar:)

Anna & Johan

 

 

 

Välkommen till Teater Halland i Varberg fredag 14 juni kl 14! 

Teater Halland finns i Monarkhuset på Birger Svenssons väg 28 i Varberg. Meddela oss gärna om du vill komma genom att skicka ett mail till rumfordans@regionhalland.se.

Om Anna Näsström och Johan Bandholtz

Anna är dansare och koreograf utbildad vid Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm samt vid Broadway Dance Center i New York. Hon har varit verksam som dansare och koreograf sen 2010 och har medverkat i flera stora produktioner som turnerat internationellt. Anna är även en av pionjärerna i att introducera Vogue- och Ballroom-kulturen till Sverige, en kultur som har sina rötter i den latinx- och svarta HBTQ-rörelsen i New York. Denna kultur verkar normkritiskt, inkluderande, ger plats åt olika indentitetsuttryck och leker med stereotyper bl.a.

Just nu är Anna särskilt intresserad av att kombinera erfarenheter av olika rörelsespråk i sin koreografiska praktik. Anna inspireras av feministiska frågeställningar ur ett intersektionellt perspektiv och ser detta som en konstant del av hennes konstnärliga arbete.

Johan är utbildad dansare vid Dans-och Cirkushögskolan i Stockholm, där han tog konstnärlig kandidatexamen 2013. Johans erfarenhet av dans och föreställningsarbete kommer uteslutande från den samtida dansen. 2014-2017 vidareutbildade sig Johan vid Karolinska institutet och tog 2017 en medicine kandidatexamen i psykologi. 2018-2019 studerade han en magisterutbildning i genusvetenskap med inriktning på förändringsarbete. För närvarande intresserar sig Johan för möjligheten att knyta ihop sina erfarenheter inom dans, psykologi och genus.