Dagen riktar sig till dig som är 14-22 år som ska vara med i Skapa Dans eller funderar på att vara med i Skapa Dans. Välkommen att delta i tre olika workshopar ledda av professionella dansare! 

Shirley står på trottoaren och tittar in i kameran.11:30-13:00 Shirley Harthey Ubilla – hiphop

Shirley är i grunden streetdansare och utbildad vid Dans- och cirkushögskolan och Åsa folkhögskola. Hon är verksam i Stockholm där hon arbetar som performer, koreograf samt som huvudlärare i street vid Dans- och cirkushögskolan. Hennes arbete går att definiera utifrån två utgångspunker: en som tar avstamp i streetdance som genre och dess tradition och den andra som rör sig från en teoretisk, samtida performativ inriktning. Shirleys konstnärliga arbete och undervisning genomsyras av frågor rörande genus, vithet och intersektionalitet. Hon är en av medlemmarna i dans- och performancegruppen JUCK.

I klassen kommer vi att arbeta med steg som har sitt ursprung i old school hiphop samt en dansfras där du får testa på Shirleys tolkning av hiphop som stilinriktning och dess estetik.

Clara dansar med armarna över huvudet.14:00-15:30 Clara Björck – jazz

Clara Björck arbetar som adjunkt i jazzdans på Dans och cirkushögskolan i Stockholm och arbetar utöver det som frilansande pedagog, koreograf och dansare. I sin undervisning har hon mött både barn och vuxna, professionella och nybörjare i workshops, längre konstnärliga processer och ”på klass” och har ett stort intresse för hur man kan utveckla jazzdansen både konstnärligt och i undervisningssituationer.

På workshopen med Clara kommer du som deltagare få undersöka samtida jazzdans både genom improvisation och koreograferat material och förhoppningsvis få med dig inspiration i ditt eget skapande i dans.

Jessica dansar med armarna upp över huvudet.16:00-17:30 Jessica Rönn – dancehall

Jessica Rönn har sin grund i Jazz och har därifrån gått över till hiphop och house, men har sedan fem år tillbaka riktat mest uppmärksamhet åt Västafrikansk dans och Dancehall. Hon är en av grundarna till Jamm Rekk vars syfte är astt sprida de Afro- och Karibiska danskulturerna i Malmö.

2012-2013 tog Jessica utbildningen Hotstepper 1 Year Hip Hop & Urban Dance Education i Köpenhamn. Utöver detta har hon varit i bland annat New York, Los Angeles, England och Senegal för att inspireras och utvecklas inom olika dansstilar. År 2015 var hon på Jamaica för att få en djupare förståelse för dancehallkulturen.

Jessica har nu undervisat i över 10 år, till ett brett spektrum av åldrar. Som lärare har hon blivit uppskattad för sin goda undervisningsförmåga, positiva energi, och hängivenhet till sina klasser och unika känsla av kreativitet.

Anmälan

Begränsat antal platser. Anmäl dig till inspirationsdagen via detta formulär.

Vi bjuder på lunch och fika.

 

Om Skapa Dans

Skapa Dans är en koreografitävling för unga dansare och koreografer. Tävlingens syfte är att uppmuntra ett eget dansskapande hos amatörer samt visa på den fantastiska kreativitet, kompetens och det kunnande som finns hos dansutövande ungdomar. Alla kan vara med oavsett bakgrund och alla dansstilar är välkomna!