Thomas Nygren är en flitig besökare på våra dansföreställningar.

Han är född på Gotland, har flyttat runt i Sverige och bor sedan 3 år i Falkenberg. Han har tidigare arbetat med mode, marknadsföring och inredning. Nu är han pensionär och har på senare år läst till terapeut i psykosyntes. Thomas har en blogg Wellworn and Worried där du kan njuta av hans texter och tankar. Vi har tidigare haft nöjet att läsa om hans upplevelse av att se dans och att dansa själv. Här får vi ta del av den text han skrev efter att han såg Camilla Ekelöfs föreställning Feardom.

Feardom

Rädsla är temat i Camilla Ekelöfs dans/musik/teater uppsättning FEARDOM.
Jag tror att Camilla har valt att undersöka en av vår tids viktigaste frågor. Vad är vi rädda för? I en enkät som Camilla gjorde vid ett tidigare tillfälle svarade de flesta att de var rädda för att misslyckas. Misslyckas med vad?

Är rädslan att misslyckas orsaken till att vi pressar oss till att bli sjuka både psykiskt och somatiskt? Vi kan också se hur rädslan för det obekanta och annorlunda leder till främlingsfientlighet, mobbing och våld.

FEARDOM är en spännande och varierad uppsättning. Det vi fick se och höra på scenen visade hur man kan tänja gränserna och göra det oväntade. Det är ett bra exempel på hur den moderna dansen kan omfatta personer med olika bakgrund, ålder och kompetens. Det är teater i rörelse, monolog och dialog, med och utan ord. Musiken och ljuset förstärker och lägger till viktiga dimensioner.

Ett stort tack till hela den härliga ensemblen som visade på hur långt dans kan ta oss om vi bara vågar och gör det tillsammans!

I morse hade en mina vänner lagt ut en bild i sociala media med texten

” FEAR has two meanings, forget everything and Run – or face everything and Rice.”

Efter att jag sett FEARDOM på Falkhallen denna onsdagskväll skulle jag vilja lägga till ett tredje alternativ: FEAR – face it and DANCE!

 Thomas Nygren

 

Vill du också skriva om din dansupplevelser?

Hör av dig till oss! Det är intressant och givande att höra era reflektioner och tankar.