Rum för Dans kan i juni erbjuda två sökbara arbets-residens i Halland.

Varberg 1-12 juni:

Residenset görs i samarbete med Teater Halland och arbetslokaler finns i deras teaterhus i Varberg. Residenset är öppet för sökande som vill påbörja ett arbete, eller som befinner sig i en arbetsprocess.

I residenset ingår:

  • Boende för tre personer i Varberg i teaterns gästlägenheter, en 2-rummare & en 1-rummare.
  • Produktionsmedel på 35 tkr.
  • Blackbox 15 x 15 m med trägolv, dansmatta yta 14 x 8 m.
  • Tillgång till viss teknik efter överenskommelse.
  • Resestöd för resa till Varberg utgår med max 1500 kr/person.

Betalning sker mot faktura efter avslutat residens. Har man inte möjlighet att fakturera själv, måste en faktureringstjänst anlitas.

 

Kungsbacka 22 juni – 3 juli:

Residenset vänder sig till koreograf/ kompani som är i arbete med ett verk och kommit så långt att man vill pröva sceniska och tekniska idéer eller som arbetar mot en inplanerad premiär.

I residenset ingår:

  • Tillgång till Kungsbacka Teaters scen med befintlig teknik och viss tillgång till dansstudio med speglar.
  • Visst stöd av teknisk personal efter överenskommelse
  • produktionsmedel på 35 tkr.
  • Det ingår inte boende, men utlägg för boendeutgifter kan sökas mot uppvisande av kopia på kvitto alternativt kontrakt upp till 10 000 kronor som utbetalas mot faktura.
  • Resestöd för resa till Kungsbacka utgår med max 1500 kr/person.

Betalning sker mot faktura efter avslutat residens. Har man inte möjlighet att fakturera själv, måste en faktureringstjänst anlitas.

 

Vem kan söka:

Du som är professionellt verksam danskonstnär i Sverige kan söka. Du är välkommen att bjuda in andra danskonstnärer, ljussättare, kompositörer, dramaturger, musiker med flera. Dessa behöver inte vara verksamma i Sverige.

 

Så här söker du:

Beskriv kort vad du vill arbeta med, var du befinner dig i processen och vilka som ska medverka i residenset. Skicka gärna med länk till tidigare arbeten eller material från pågående repetitioner.

Efter avslutat residens vill vi göra en utvärdering tillsammans med dig. Vi vill att du också skriver en redogörelse för arbetet under residenset.

Vi vill ha din ansökan senast den 11 mars. Beslut om vem som får residenset meddelas senast 2 april. Maila din ansökan till rumfordans@regionhalland.se

 

När du skickar in ansökan behandlas därmed dina personuppgifter. För information om hur vi hanterar personuppgifter läs vårt integritetsmeddelande.

Har du frågor kontakta producent Marie Jönsson, marie.e.jonsson@regionhalland.se 0705 424531.