Kultur i Halland bjuder in till en inspirationsdag i höst, lördag 24 oktober. 

Plats: Medieteket på Sturegymnasiet, Engelbrektsgatan 36, Halmstad

Program

09:00-10:00 Kleinteknik (praktisk anatomi) med Karin Munters Jameson

”Klein Technique™ is a corrective approach to movement and dance techniques. It works on the interface of body work and formal dancetraining, and aims at helping people physically re-educate themselves, teaching them to move from muscles of deep skeletal support. Over time this approach developes increased efficiency, power, range and ease in movement, which becomes an integral part of each person’s life.” -Susan T Klein

10:15-12:15 Nutida dans med Karin

I Karins arbete med modern och nutida dans utgår hon från Kleintekniken och har dess rörelseanalys som bärande struktur. Centrala begrepp är tyngd, rumslighet och gravitation. För att uppnå en fördjupad förståelse av rörelseapparaten och dess funktion knyts dessa begrepp till kroppens mekanik och skelettets struktur. Med det kroppsliga hantverket som utgångspunkt strävar Karin efter att förmedla ett starkt, men icke-hierarkiskt, förhållande mellan kropp, rum och tid.

12:15-13:15 Lunch

13:15-15:15 Jazz med Maggie Broman

Maggies undervisning bottnar i influenser från Dunhamteknik, Simonsonteknik, Luigi, nutida dans samt erfarenheter från idrotten i unga år. Grundstenar i Maggies utövande är musik, rytm, tyngd och fysisk muskulär kraft. Hon lägger stor vikt vid utforskandet och att hitta fördjupning i den enskilde dansarens möjligheter.

15:30-16:30 Praktiska övningar relaterat till metoder i undervisning med Maggie

I didaktiska sammanhang betonar Maggie metoder, tankar om musik, rörelsekvalitéer, målgrupper, processer i undervisning, jazzämnets förutsättningar och dess tyngd som en konstnärlig profession.

16:30-17:00 Avslutande samtal med Karin och Maggie

 

Karin och Maggie

Porträtt på Karin.Karin Munthers Jameson tog examen från Danshögskolan (senare Dans- och Cirkushögskolan/DOCH) 1984 och fortsatte sedan sina studier i New York på Cunningham Dance Foundation, Movement Research, med Karen Levey, Emmy Devine, Douglas Dunn, Dan Wagoner, Irene Hultman och sedan 1993 med Barbara Mahler and Susan Klein.

År 2000 startade hon sitt eget produktionsbolag; Back to the Bones Produktion. I flera år har hon arbetat med rörelseanalys-studier tillsammans med skulptören Liss Eriksson. Samarbetet har resulterat i sex bronsstatyer.

Karin är certifierad lärare i Klein Technique™ sedan år 2000. Idag är hon lektor i modern och nutida dans på DOCH och gästundervisar bland annat på TeaK i Helsinki, Ballet de Lorraine i Nancy, IUA i Reykjavik, Balettakademien i Göteborg, för Cullberg i Stockholm och på Danscentrum.

 

Porträtt på Maggie som sitter framför en blommande buske.Maggie Broman utbildade sig på Danshögskolan 1986-1988 och vidareutbildade sig sedan i New York på Simonson school och på flera internationella kurser.

Från sent 1980-tal och in på 2000-talet var Maggie verksam som dansare och har medverkat i föreställningar av bland andra koreograferna Christina Tingskog och Kajsa Giertz. Maggie var även medlem i jazzdans-kollektivet Nitty Gritty som turnerat inom Sverige och regionalt.

Maggie är verksam danspedagog inom jazzdans. Hon har under lång tid arbetat på DOCH i Stockholm, universitet i Litauen, Finland och Norge, samt på otaliga dansinstitutioner.

 

 

Anmälan

Anmäl dig till Anna Leppäjoki på mejl anna.leppajoki@regionhalland.se eller telefon 072-524 22 81 senast 18 oktober.

Det är gratis att delta, men det finns ett begränsat antal platser, så först till kvarn gäller. Vi bjuder på fika och lunch. Uppge eventuell specialkost vid anmälan.