Koreografitävlingen Skapa Dans, för unga mellan 14-22 år, ägde rum den 4 oktober i Falkhallen. I år fick de tävlande uppträda framför filmkameror istället för publik. Många såg den livestreamade tävlingen på nätet.

 

Fotograf: Malin Arnesson 

Ronja Möller var konferencier och guidade och peppade tävlingsdeltagarna och skärmpubliken genom tävlingen. Juryn bestod av Jenny Larsson, danskonstnär och pedagog bosatt i Vallda, Jessica Heribertsson, musikalartist och Moa Söllgård arrangör och street- och hiphop-dansare. Av de 10 bidrag valde juryn ut en vinnare och gav även två hedersomnämnanden.

Grattis till Kevin Vo och Tobias Löfberg som vann med sin koreografi Lost & Found.

Juryns motivering:

Med stark teknik och mångfacetterad koreografi, med inslag av både street och modernt, fångade bidraget juryn genom hela numret. Med fint samspel och närvaro dansarna emellan, där koreografin följde musiken och historien följde en tydlig röd tråd som berörde oss.

Fotograf: Malin Arnesson 

Juryn gjorde två hedersomnämnanden:

För ett unikt, kreativt och modigt nummer med ett tydligt budskap, där bidraget vågade tänka utanför dansens och koreografins ramar. Juryns hedersomnämnande går till Behind the screen.

För ett tydligt och starkt tema med bra val av text och musik och användning av rekvisita. En välarbetad och sammansvetsad koreografi där alla fick möjlighet att synas. Juryns andra hedersomnämnande går till Diktatorn.

Behind the screen är koreograferad av Klara-Fina Hansson som också dansar själv i solot. Diktatorn är koreograferad av Jennifer West och dansade gjorde Ofelia Mellberg, Elin Lindahl, Tilda Nilsson, Clara Mossberg, Molly Hamberg och Sofia Sander. Stort grattis!

Fotograf: Malin Arnesson

Tack till alla unga som tävlat, till alla som medverkat i arbetet och ett stort tack till Falkhallens personal som år efter år engagerar sig och skapar ett proffsigt arrangemang.

Skapa Dans i Halland arrangerades av Kultur i Halland, Studieförbundet vuxenskolan/Dansstudion och Vi unga-föreningen FAM.