Varmt välkommen till årets fortbildningsdag för danspedagoger och danslärare i Halland! Vi kör som vanligt helgen innan höstlovet och i år blir det 30 oktober och i år har vi glädjen att vara på Kulturhuset Najaden i Halmstad.

Program

9.30 Drop in, rundtur på Najaden med kaffe & fralla
10-11.15 Workshop: “balett á la Nathalie” med Nathalie Ruiz med eftersamtal
11.15-12.15 Erfarenhetsutbyte
12.15-13 Lunch
13-14.30 Workshop: “Normkritik genom rörelse” med Emelie Bardon
14.30-15 Fika
15-16.30 Föreläsning ”Koppla bort autopiloten” med Emelie Bardon

Natalie Ruiz

Den mångsidiga scenkonstnären Nathalie Ruiz har i många år dansat med Cullbergbaletten, varit konstnärlig ledare för Regionteater Västs dansscen och den egna ensemblen Co. Alba. Nathalie har erhållit Carina Ari-medaljen, hedersmedaljen av staden La Garde i Frankrike, Hylte kommuns kulturpris, Region Halland kulturpris och blivit nominerad till bästa dansare i Europa.

Numera är hon konstnärlig chef för Artome – med kultur som växtkraft, projektledare för Rendez-Vous! – för ett rikare kulturliv på små orter och ledare för dansverksamheten Moving Torup – en dans för alla! Hon framträder, koreograferar, leder workshops och föreläser i Sverige och internationellt.

Emelie Bardon

Dansare, danslärare och teatervetare som och har intresserat sig för genusfrågor och normer sedan barnsben. 2017 utkom hon med boken Koppla bort autopiloten – normkritiskt förhållningssätt i dansundervisning. Workshopen Normkritik genom rörelse ger möjlighet att prova metoder för att gå bortom stereotyper i sin dans och sin undervisning. Föreläsningen Koppla bort autopiloten ger en teoretisk bakgrund och reder ut begrepp som normkritik, normbrytande, tolerans och maktordning.

Gläd dig! Bli provocerad! Bli nyfiken! Vänd uppochner på allt du tar för givet.

Anmäl dig senast 24 oktober

Till marta.vassegard@regionhalland.se.
Dagen är kostnadsfri.