Alone Together fotomontage

Redan innan pandemin började allt fler konstnärer titta in i den virtuella världen med hjälp av VR-glasögon för att utforska hur den kan vara ett verktyg i det konstnärliga skapandet. I Halland är ViakubHalland en del i utvecklingen och där man kan testa och prova digitala idéer. Här kan du läsa mer om hur du kan utveckla ditt företag: VIAkub – Utveckla ditt företag med digital teknik (viakubhalland.se)

I arrangörsnätverket DansnätSverige, som Rum för Dans är en del av, har koreografen Robin Jonsson fått stöd i att utveckla en hel föreställning som enbart kan upplevas med VR-glasögon, Alone together.  Vi har fått möjlighet att vara med och testa hur det går till, för att i en framtid kunna bjuda in vår publik även till den virtuella scenen. Kanske kan man själv ta ett steg upp på scenen och delta i föreställningen även om man är kvar hemma i vardagsrummet.

Läs mer om föreställningen med Robin Jonsson : Dansnät Sverige (dansnatsverige.se)