Du som missade Linneas föredrag på Rian Designmuseum i september har här möjlighet att se det digitalt. Ligger fram till 28 oktober.

Både i sin forskning och i sitt arbete med kläder och material för kroppar på scen har Linnea Bågander fokuserat på hur kläder kan relatera till rörelse och hur olika material blir till uttryck genom kroppens rörelse. Tillsammans med koreografer och dansare har hon under flera år prövat nya material och uttryck, där kläderna ofta spelar en avgörande roll i koreografierna.

I föreläsningen berättar hon om de olika sätt som kläder och rörelse samexisterar och om hur arbetet nära koreografer fördjupat hennes förståelse för kläder. Föreläsningen innehåller både exempel ur hennes konstnärliga praktik och lite teori från hennes akademiska arbete.

Linnea Bågander är fil. dr. inom området Textil och mode och är lektor vid Textilhögskolan i Borås. Programmet arrangeras av Rum för Dans och Konst i Halland och är en del av Mode: Yta med djup – Halland 2021.

Länk till föredraget: Performativa kläder – att designa av, för och med rörelse / Linnea Bågander on Vimeo