Vinnare i årets Skapa Dans Halland blev Tobias Löfberg och Kevin Vo

”Vi blev drabbade! Med ett berörande budskap, en röd tråd, med humor och lekfullhet och högt tekniskt utförande går förstapriset till Tobias Löfberg och Kevin Vo”, var juryns utlåtande.

Tobias och Kevin är från Falkenberg och blev vinnare för andra året i rad i Hallands Skapa Dans-tävling. Tobias och Kevin får nu representera Halland i riksfinalen i Hallunda i Stockholm 6 november där 13 regioner i Sverige tävlar.

Juryn bestod av Julian ”Joujou” Namroud, dansare, koreograf, pedagog och projektledare inom street-genren i Göteborg. Rickard Fredborg från Halmstad, dansare, koreograf och pedagog inom den samtida dansen med inriktning på improvisation och Anette Cortese teaterpedagog på Katrinebergs folkhögskola i Falkenberg.

Tillsammans utsåg juryn en vinnare och ett hedersomnämnande. Juryn tittade på hur de tävlande arbetat med musiken, rörelser och hur de använder rummet. Skapa Dans är en tävling där alla dansstilar är välkomna. Eftersom fokus ligger på koreografi och inte på dansteknik så kan ungdomar på olika nivåer vara med.

Publikens val och hedersomnämnande

Publiken fick också rösta på sitt favoritbidrag vilket blev samma akt som fick hedersomnämnande av juryn: The Joker.

”De har skapat ett kreativt, unikt och humoristiskt universum som är koreografiskt och scenografiskt välutfört och genomtänkt” löd motiveringen till hedersomnämnandet som gick till bidraget The Joker med Cajsa-Stina Ravn, Tova Almgren, Agnes Karlsson och Filippa Karlsson från Varberg.

The Joker fick hedersomnämnande.
The Joker fick hedersomnämnande.

Tävling inför publik

Skapa Dans – koreografitävlingen för ungdomar 14-22 år, ägde rum i Falkhallen i Falkenberg söndagen 17 oktober. I år var sju bidrag anmälda med totalt 13 tävlande som stod på scen.

Till deltagarnas stora glädje var det även publik på plats i salongen och kvällen streamades även för att nå fler tittare. Tävlingens syfte är att uppmuntra ett eget dansskapande hos amatörer samt visa på den fantastiska kreativitet, kompetens och det kunnande som finns hos dansutövande ungdomar.

 

Fotograf: Malin Arnesson