Djurens Karneval

Koreograf: Marcos Morau

Följ med till en plats utanför vår värld. En plats där verklighet och fantasi kan mötas, där klivet mellan kärleksfulla djur och otäcka monster är millimeterlitet. Djurens karneval hyllar vår nyfikna naivitet som låter oss upptäcka världen och inte bara se på den.

Musikstycket Le carnaval des animaux (Djurens kar­neval) av Camille Saint-Saëns har framförts i många olika skepnader sedan 1920-talet. Humorn i verket har inspirerat många och blivit ett av Saint-Saëns mest kända verk och ett ständigt populärt val för musiklärare och barn.

Djurens karneval fortsätter att inspirera än idag och tydliga likheter kan exempelvis höras i delar av musiken till Disneys Skönheten & Odjuret.

Tillsammans med musiken skapar den spanske kor­eografen Marcos Morau med sin dans broar till andra världar och nya konstformer. Det märks tydligt att hans uttryck spänner över fler konstformer än dans. De fantasifulla kostymerna låter oss se de olika djuren ta form på scenen och de fem dansarna från Skånes Dansteater låter sig inte styras av några fysiska be­gränsningar.

Om Marcos Morau

Tillsammans med musiken skapar den spanske koreografen Marcos Moraus unika koreografi-broar till andra världar och nya konstformer. Marcos rörelser låter sig inte styras av vad många andra koreografer ser som fysiska begränsningar. Istället kännetecknas hans verk av en kreativitet och ett utforskande som gränsar till det okända på dansscener runt om i världen. Det märks också tydligt att hans kunskaper spänner över fler konstformer än dans. Marcos är en av de tydligast lysande stjärnorna inom dansvärlden idag, och detta är första gången han ska koreografera med barn som målgrupp.

Här kan ni se smakprov från tidigare föreställningar som Marcos koreograferat:

Föreställningen är ca 45 min lång.

Dansarna på scen kommer från Skånes Dansteater.

Produktionen görs av Danssamverkan Sydsverige. Ett samarbete mellan Byteatern Kalmar Länsteater, Regionteatern Blekinge Kronoberg, Rum för Dans, Skånes Dansteater och Smålands Musik & Teater för att stärka dansen i Sydsverige.

Arrangör: Rum för Dans.