CHOTTO XENOS

Akram Khan Company

Chotto Xenos – ett fantasifullt mästerverk som riktar sig till såväl unga som vuxna. Nu med handlingen förlagd mitt i första världskrigets leriga skyttegravar.  Historien gestaltas av en fantastisk dansare som med tydlig och lättolkad koreografi bemästrar temat med lätthet och humor. .

Världsberömda Akram Khan Company är åter på turné i Sverige med en dansföreställning. Den här gången med Chotto Xenos – ett fantasifullt mästerverk som riktar sig till såväl unga som vuxna. Nu med handlingen förlagd mitt i första världskrigets leriga skyttegravar. Hur börjar krig? Och på vilket sätt slutar det? Det beror på vem som berättar.  

Historien gestaltas av en fantastisk dansare som med tydlig och lättolkad koreografi bemästrar detta tunga tema med lätthet och humor. I en kuliss bestående av rörliga projektioner interagerar dansaren med de tredimensionella bilderna och skapar en stark, poetisk och visuell dansföreställning.  

 Chotto Xenos är en fängslande dansproduktion som tar publiken tillbaka i tiden och utforskar de bortglömda historierna om kolonialsoldaters liv och öden under första världskriget – en tyst och rörande hyllning till de 100 000-tals soldater som omkom och aldrig återvände hem.  

Om Akram Khan Company

Akram Khan Company har under drygt tjugo år tagit platsen som ett av världens främsta danskompanier. Dansspråket har sina rötter i indisk kathak och samtida dans men präglas alltid av ett tydligt berättande i konstnärliga och kommersiella succéer. I samarbete med regissören Sue Buckmaster tar sig kompaniet nu an kolonialsoldaternas bistra drabbningar. 

Medverkande 

Konstnärlig ledare/Koreograf: Akram Khan

XENOS
Konstnärlig ledare & original koreografi: Akram Khan

Chotto Xenos
Regi & tillämpning: Sue Buckmaster (Theatre-Rites)
Scenografi: Ingrid Hu
Ljusdesign: Guy Hoare
Orginal musik: Domenico Angarano, med inspiration av Vincenzo Lamagnas score för XENOS
Ljuddesign: Domenico Angarano & Phil Wood
Kostym: Kimie Nakano
Film & projektion Design: Lucy Cash
Repetitionsledare: Nicolas Ricchini & Amy Butler
Dansare: Guilhem Chatir eller Kennedy Junior Muntanga
Längd: 55min

Vi tackar konstnärerna och samproducenterna som bidrog till den ursprungliga produktionen av XENOS av Akram Khan Company.

Samproducerat av: DanceEast Ipswich, The Point Eastleigh, Stratford Circus Arts Centre, Théâtre de la Ville – Paris

Skapad med stöd från: Capital Group

 

Foto: Jean Louis Fernandez

 Turnerar med Dansnät Sverige våren 2022 

Föreställning

Kungsbacka Teater, Kungsbacka

När

Pris

5/3 2022 kl. 18.00

Vi följer Folkhälsomyndighetens restriktioner med fokus på avstånd och hygien.

Ordinarie 195 kr. Barn/ungdom t.o.m. 25 år 100 kr.

Biljettsläpp inom kort