Give it some time

Gunilla Heilborn och Pieter Ampe

En egensinnig duett

Give it some time är en långsam kollision mellan den belgiske dansaren och koreografen Pieter Ampe och svenska koreografen och filmaren Gunilla Heilborn.

Pieter började dansa på familjefester som barn. Gunilla på tonårsdiskoteket Bobbadilla i Stockholm. Pieter känner sig rastlös, upptagen av kamp, intimitet och sexuell utforskning. Gunilla är besatt av att läsa, vandra och allt som rör Ryssland. Pieter använder sitt eget liv, kärlek och kamp som bas för sitt konstnärliga arbete. Gunilla har alltid föredragit att använda sig av externa källor som inspiration för sina projekt.

Nu möts Pieter och Gunilla på scenen i en föreställning som utgår från dem själva, men som med största sannolikhet också kommer att handla om vänlighet, gamla målningar, åldrande, känslan av misslyckande och det omöjliga begreppet tid.

Gunilla Heilborn är koreograf och filmskapare baserad i Stockholm. Hon har skapat föreställningar och filmer med stor framgång för både barn och vuxna. Hennes unika sätt att kombinera text, rörelse, video och bilder, alltid kryddat med humor, har fångat publikens intresse över hela världen.

Pieter Ampe växte upp i Gent, Belgien, och har studerat dans i Salzburg, i Arnhem och på P A R T S i Bryssel. Han blev utvald för stipendieprogrammet dansceWEB 2006 och har sedan dess skapat och medverkat i över ett tiotal verk.

Av och med: Pieter Ampe och Gunilla Heilborn
Kläder: Katarina Wiklund
Sångcoach: Jakob Ampe
Ljusdesign: Johan Sundén
Målning: Gerlach Flicke

Med stöd av: Kulturrådet, Konstnärsnämndens Internationella dansprogram, Kulturförvaltningen Stockholm Stad
Samproducent: Norrlandsoperan Umeå, Fabrik Potsdam, Berlin
Tack till: MDT Stockholm, Space for Contemporary Dance and Performance i Sofia och CAMPO i Gent för residens.

Turnerar med Dansnät Sverige hösten 2020

Dansnät Sveriges logga.

Föreställningar

Falkhallen, Falkenberg

När

Pris

24/11 – kl. 19.00
Ordinarie 175 kr, scenpass 120 kr, student t.om 25 år 75 kr, pensionär 75 kr.

OBS! Endast förköp av biljetter.

Biljetter kan köpas via ticketmaster.se (klicka på köp biljett) eller på Falkenbergs turistbyrå som du hittar på Argus i Falkenberg. Telefon: 0346-88 61 00 E-post: turinfo@falkenberg.se