The View From Here - inställd!

Skånes Dansteater

The View from Here är en ny dansföreställning av koreografen Tilman O’Donnell. Föreställningen leker med begreppen entré och sorti. Den enkla handlingen att komma in på scenen – och att lämna den – sätts i fokus, spegelvänds och dirigeras om. Ett upprepat kommande och gående som utvidgar marginalernas rytm och drar in den till mitten av scenen.

Inspirerad av Jean-Luc Nancys bok The Pleasure In Drawing har Tilman skapat en föreställning med åtta dansare och musikern Hendrik Willekens på scen. En dansupplevelse som är ett lapptäcke av skisser och lager på lager av korsande linjer, av klotter och exakta individuella sångrader. Som i lika stor utsträckning kartlägger och stökar till.

Medverkande:

Koreografi: Tilman O’Donnell.
Musik: Hendrik Willekens.
Ljusdesign: Thomas Zamolo.
Posterfoto: Thomas Zamolo.

Föreställningslängd: 50 min utan paus.

Om det konstnärliga teamet:

Koreografen och dansaren Tilman O’Donnell har skapat verk för bland annat GöteborgsOperans Danskompani, Kungliga baletten i Köpenhamn och Bora Bora i danska Århus. I flera av sina verk har
han samarbetat nära andra koreografer och musiker. Bland hans senaste verk kan nämnas History Was Written By Losers: Hoedown / Showdown, Corpus Dogme: On The One Hand och In Some Sense.

Hendrik Willekens är en konstnärlig mångsysslare, intresserad av musikens roll i den performativa konsten. Hans verk och musikaliska samarbeten har visats runtom i Europa. Som musiker, ljuddesigner och kompositör har han bland annat samarbetat med Anja Müller, Sarah Vanhee och Alma Söderberg – som Hendrik dessutom har bildat bandet wowawiwa med.

Thomas Zamolo är också en mångsidig konstnär och arbetar i gränslandet mellan fotografi, dans och ljusdesign. Thomas har samarbetat med Tilman tidigare och har även skapat ljusdesign för verk av Fred Gies, Anna Pehrsson och Cristina Caprioli.

”Hur formar världen sig själv och hur får jag omfamna dess rörelse?”

Fri översättning ur The Pleasure in Drawing, Jean-Luc Nancy

Föreställningar

Falkhallen, Falkenberg

När

Pris

24/4 2021 – kl. 18.00

Föreställningen är inställd hos oss.

Besök gärna Skånes Dansteaters hemsida för information om möjligheter att se föreställningen streamas online.