Ett evenemangsbesök ska upplevas som tryggt och säkert för både publik, arrangörer och artister. Här listas några av de åtgärder som vidtagits i enlighet med myndigheternas rådande restriktioner och rekommendationer, med fokus på avstånd och hygien.

Du är välkommen att kontakta oss om du har andra frågor eller funderingar. Kontaktuppgifter hittar du här.

Att tänka på

Målsättningen med dessa rekommendationer är att underlätta för scenkonstaktörer att hålla öppet och samtidigt bidra till att ta sitt ansvar för att minska smittspridningen och skapa trygga förhållanden för publik genom att följa Folkhälsomyndighetens föreskrifter, allmänna råd och generella rekommendationer.

Inför evenemanget – biljetter mm

För alla föreställningar som arrangeras av Rum för Dans gäller endast förköp.

Tänk på att du ska stanna hemma vid minsta sjukdomssymptom.

Ankomst till evenemanget

Lokalen öppnas i god tid, för att möjliggöra ett lugnt insläpp och undvika köbildning.

Det finns extra publikvärdar/funktionärer som kan assistera i foajé och vid in- och utgång i både själva byggnaden och salen och för att påminna publiken om att hålla avstånd.

Det finns tydliga flöden i foajéer för att säkerställa gott om plats för varje besökare, om möjligt separata in- och utgångar i salen.

Det finns skyltar eller golvdekaler där köbildning kan förväntas – vid entréer, eventuell servering, toaletter, garderob etc.

Hygien

Så många toaletter som möjligt, utrustade med tvål och pappershanddukar finns på plats. Även handdesinfektion finns på flera platser i lokalen.

Särskilt utsatta ställen som handtag och ledstänger rengörs inför, och vid behov även under, och mellan varje arrangemang.

Lokal

Antal platser till arrangemanget är anpassade efter lokalen.

Alla sittplatser är anpassade med avstånd/tomma platser mellan olika sällskap.

Tips på länkar

Folkhälsomyndigheten: aktuell information om Covid-19 finns på Folkhälsomyndighetens webbsida

Region Halland: aktuell information om läget i Halland finns på Region Hallands webbsida.

 

Här nedan besvarar vi några av de vanligaste frågorna:

Hur köper jag min biljett?

Vi använder oss, precis som vanligt, av Ticketmaster till all biljettförsäljning. I de fall biljetter säljs onumrerade kommer placering ske med hjälp av våra salongsvärdar, inne i salongen och baseras på hur många ni är i ditt sällskap.

Om jag blir sjuk, kan jag avboka mitt besök och få pengar tillbaka?

Ticketmaster återköper endast biljett om du köpt ett avbokningsskydd. För mer information kontakta Kungsbacka Teater alt Falkhallen (se kontakter).

Hur går det till när jag kommer föreställningen?

Vi skannar din biljett direkt i entrén. I foajén och salongen finns handsprit, och vi har gott om toaletter. Dessa städas, liksom alla övriga lokaler, inför varje föreställning.

Håller caféet öppet som vanligt?

Ja, serveringen i Kungsbacka sker tryggt enligt rådande rekommendationer.

Kan jag lämna salongen om jag känner mig otrygg?

Naturligtvis kan du avbryta ditt besök om du inte mår bra eller känner dig otrygg. Prata med någon av publikvärdarna så hjälper de dig med din biljett.

Vad kan jag själv göra?

Genom att hålla avstånd, tvätta händerna, hosta och nysa i armvecket och stanna hemma vid minsta symptom så hjälps vi alla åt att bromsa smittspridningen.