ETT LAGER TILL

med Nathalie Ruiz och Marie O'Connor

  Koreografen Nathalie Ruiz lät kroppens rörelser utveckla ännu ett lager som en kommentar till utställningen. Därefter samtalade RIAN designmuseums curator Helena Hertov med Nathalie Ruiz och Marie O’Connor. Det var ett så lyckat arrangemang, och Nathalie Ruiz berörde oss alla som kom och  tittade, så nu är det klart att hon kommer tillbaks den sista dagen av utställningen och framför Ett lager till en sista gång. Kom till RIAN designmuseum söndagen den 5 maj kl 14:30 och upplev Ett lager till!

 

Ett samarrangemang mellan RIAN designmuseum och Rum för Dans.

 

Att skapa en plan upplevelse i en tredimensionell design är ofta utgångpunkten för O´Connor och i utställningen Lager på lager bjuds det på lekfulla och underfundiga kreationer, filmer och installationer. I hennes värld utforskas relationen mellan kropp, plagg och tyg. Här blir det föreställande abstrakt och det abstrakta föreställande. En form bryts ner och blir till fragment, fragment möts och bygger en form. Skalor ändras och förskjuts. Men framförallt är det intresset för det två- och tredimensionella som genomsyrar Marie O’Connors arbete som är djupt rotad inom forskning och rör sig i en korsning mellan konst, hantverk och design.

Marie O’Connor

Likt mästarna inom Bauhaus har även hon intresserat sig för undervisning som en del av sin praktik. Under närmre tjugo år har hon undervisat vid olika högskolor i Storbritannien och Sverige, bl.a. som lektor i modetextil på Beckmans, på Camberwell College of Arts, Chelsea College of Art & Design, London College of Communication och Glasgow School of Art.

Nathalie Ruiz

Koreograf, dansare, pedagog och videokonstnär född i Frankrike men kom till Sverige och Cullbergbaletten 1988. Hon har sedan dess jobbat med de flesta betydande moderna koreograferna i Sverige, har varit konstnärlig ledare för Regionteater Väst och för den egna ensemblen Co. Alba. Sedan 2016 är hon konstnärlig chef för Artome och bor i Torup.

Var

När

Pris

RIAN Designmuseum
Skepparesträtet 2, Falkenberg
13/3 2019 – kl 18
5/5 2019 – kl 14:30
Årskort på museet 50 kr
Årskortet gäller för obegränsat antal besök under kalenderåret.