MÖNSTER OUTSIDE

Sidra Bell & New Tide Orquesta

Sverige-premiär!

I samarbete med den svenske kompositören Per Störby och hans kritikerrosade kammarensemble New Tide Orquesta har New York-koreografen Sidra Bell med sitt danskompani skapat föreställningen Mönster Outside – ett verk om utanförskap i det moderna samhället. I föreställning vävs dansteater, kammarmusik, projiceringar, röst- och ljusdesign samman på ett uttrycksfullt sätt. Framförandet rör sig mellan lekfullt och störande och vi kommer kunna njuta av ett kreativt samspel mellan Sidra Bells virtuella rörelsespråk och New Tide Orquestas nyskapande ljudmönster. Mönster Outside är ett verk som belyser mänsklig glädje samt förtvivlan över att känna sig som en outsider.

Föreställningen hade världspremiär år 2017 vid Contemporary Arts Center i New Orleans. Nu kommer den äntligen till Sverige.

 

OM NEW TIDE ORQUESTA

Med kompositören Per Störby i täten har New Tide Orquesta, på sina åtta album och ett otal internationella turnéer, utvecklat en helt unik spelstil – en egensinnig blandning av modern kammarmusik, nuevo tango, minimalism och fri improvisation. De har genom år av turnerande, mutat in en alldeles egen plats på den internationella musikscenen. Publiken har slutit upp på konserthallar i Peking, rockklubbar i Moskva, tangoklubbar i Buenos Aires och jazzklubbar i Istanbul och på oräkneliga festivaler runtom i Norden och Europa. Deras fokuserade spelningar är något av ett akustiskt, dynamiskt och musikaliskt mästerverk man inte bör missa. Under 2016 inledde NTO ett mäktigt och tätt samarbete med danskompaniet Sidra Bell Dance New York.

 

OM SIDRA BELL DANCE NEW YORK

Det amerikanska danskompaniet Sidra Bell Dance New York har sin bas i New York. Gruppen grundades 2001 som en plattform för utbildning, samarbete, teknik och mentorskap. Drivkraften har hela tiden varit att presentera innovativ dans och att skapa gränsöverskridande samarbeten. Kompaniet har blivit en framväxande och eftertraktad röst inom den samtida dansen. Fysisk styrka blandat med känsligt uttryck utmärker hennes stil och kompaniet Sidra Bell Dance turnerar i stora delar av världen.

 

Gästspelet sker i samarbete med Vara Konserthus.

Föreställningar

Kungsbacka Teater, Kungsbacka

När

Pris

6/4 2019 – kl. 18.00

Ordinarie 200 kr, Ungdom t.om 25 år 100 kr