Nya restriktioner angående smittspridning av Covid-19 i Halland

I och med det ökade smittläget har Kultur i Halland beslutat att alla publika arrangemang ska ställas in under perioden som avses av Folkhälsomyndighetens beslut om särskilda allmänna råd. Här kommer en uppdatering om de skärpta råd som gäller från och med 14 december till den 30 juni 2021, om inga nya besked ges.

De säger:
Alla i Halland uppmanas att ta sitt ansvar för att minska smittspridningen:

  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym, med undantag för nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • Om möjligt, undvik att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor med.
  • Alla verksamheter i regionen bör vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de allmänna råden. Detta kan exempelvis innebära att minimera antalet besökare vid samma tidpunkt, anpassa öppettiderna och erbjuda digitala alternativ.
  • Arbetsgivare bör vidta åtgärder för att anställda ska kunna följa de allmänna råden. Sådana åtgärder kan vara att uppmana personalen att arbeta hemifrån, erbjuda utökade förutsättningar att arbeta hemifrån och tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten skjuts upp.

Region Halland/Kultur i Halland ställer in egna arrangemang
Länsstyrelsen har i samråd med Smittskydd Halland beslutat om ett publiktak på åtta (8) personer i Halland för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

Fredag 18 december meddelande regeringen att all regional verksamhet som inte är nödvändig ska stängas ner till och med 24 januari 2021, detta för att minska spridningen av covid-19. Samtliga publika kulturarrangemang som arrangeras av Region Halland/Kultur i Halland och Region Hallands kulturinstitutioner, inklusive Rum för Dans egna arrangemang, är inställda. Beslutet gäller till och med 28 mars 2021.

Allt för att undvika smittspridning i regionen.

Vi på Kultur i Halland finns tillgängliga för att svara på frågor och hjälpa till på bästa sätt. Tveka inte att fråga din kontaktperson hos oss.