Andersson Dance

Fem dansare och en violinvirtuos i en sylvass danskonsert.

08 Okt

Kungsbacka Teater

Kl 18.00.

Örjan Andersson med verket Partita no. 2 – sei solo

Fem speciellt utvalda dansare. En av samtidens främsta violinister. I ”Partita no. 2 – sei solo” får vi ta del av koreografen Örjan Anderssons särskilda förmåga att göra dans och musik till en sömlös kropp. Vi möter den solitära människan. Avskalad och utelämnad. Hennes öde vävs samman med violinisten Jonathan Mortons tolkning av Bachs vemodiga solostycke Partita no. 2. Tillsammans med ljudkonstnären BJ Nilsens inspelningar från ett nedstängt Amsterdam växer ett sublimt landskap fram. Vi rör oss, i hisnande hastighet, mellan det lilla intima, till svindlande högt belägna platser. En auditiv mental resa mellan nuet till det sedan urminnes tider försvunna.

Andersson Dance Partita
Andersson Dance Partita
Andersson Dance Partita

Koreografi: Örjan Andersson
Violinist: Jonathan Morton
Ljuddesign: BJ Nilsen
Scenografi- och ljusdesign: Chrisander Brun
Kostymdesign: Jenny Nordberg
Dansare: Ashley Wright, Jim De Block, Takuya Fujisawa, Johanna Wernmo, Emilia Fridholm
Fotograf: Chrisander Brun
Fotograf porträtt: David Thibel

Örjan Andersson

Örjan Andersson är en av Sveriges mest uppskattade och omtalade koreografer.
Han leder sedan 1996 Andersson Dance där han samlar konstnärer i vitt skilda, sceniska projekt.
För Andersson Dance skapar Örjan Andersson olika sorters koreografiska verk, ofta med fokus på livemusik, som turnerar i Sverige och internationellt. Projektkompaniet har sedan 1996 verkat och arbetat med Stockholm som bas i 20 år. Örjan Andersson är även en återkommande koreograf hos de stora kompanierna och institutionerna i Norden.

Örjan Andersson foto David Thibel
Jonathan Morton

Partita är ett verk skapat i ett samarbete mellan violinisten Jonathan Morton från Scottish Ensemble i Glasgow och koreografen Örjan Andersson. Verket är en fortsättning på ett pågående samarbete mellan Andersson Dance och Scottish Ensemble och följer verken “Goldberg Variations – Ternary patterns for insomnia” (2015) och “Prelude – skydiving from a dream” (2019). *

 

På turné med Dansnät Sverige

Dns 150