Viktor Fröjd

En blandning av talkshow, dansuppvärmning, möte och föreställning

06 Maj

Falkhallen, Falkenberg

Kl 18.00

Premiär!

Sinnes

EARLY BIRD! Halva priset under perioden 25/11-31/12

 ”Sinnes” är ett pågående verk där Viktor Fröjd bjuder in danskonstnärer för att tillsammans upptäcka varandras världar – genom rörelse och samtal – i nuet.

Har du utvecklat ett fruktbart förhållande till något, på riktigt? Har du ett extra sinne för något? Hur brukar du starta något? Det är i förhållande till allt runt omkring oss som vi blir till. Allt är relationellt.

– När jag går in i studion ensam för att börja ett nytt arbete och egentligen när all form av skapande påbörjas är tillståndet ett icke-vetande. Ingen vet vad som kommer att skapas. Det finns ett slags nollpunkt som konsten/skapandet har behov av. Är det fler personer i studion uppstår en lite annorlunda situation, utgångspunkten för skapandet är förändrad. Det relationella skapar samtal och samspel mellan oss alla som är i rummet. Flera röster, flera färger, flera språk, säger Viktor Fröjd.

I ”Sinnes” bjuder koreograf och dansare Viktor Fröjd in olika konstnärer, dansare och koreografer för att i dans och med frågor och tillsammans undersöka hur något börjar. Hur ser sökandet ut? Hur skapas det mening? Hur navigerar vi mot det ärliga? Hur förhåller vi oss till vårt görande och tänkande? Hur mottaglig kan en tunga som känt tusen smaker vara? Behöver örat som fått höra miljoner ljud vila? Kan ögat som sett så mycket upptäcka något mer? Är själva livskänslan ett sinne för sig?

När Sinnes möter publik förändras innehållet beroende på vilka av dansarna/gästerna som är med vid det tillfället.

Tänk en talkshow, en dansuppvärmning, ett möte och en föreställning i ett. Viktor Fröjds nya verk är något däremellan. Med sinne för rörelsens kraft utforskas sinnenas fulla potential genom unika möten. I ”Sinnes” får vi kika in bakom kulisserna, in i dansarnas förhållande till dans.

 

Sinnes Foto Ali Jehad

Credits

Koreograf och dansare: Viktor Fröjd

Inbjudna dansare: Maria Naidu, Alexander Dam, Johanna Fröjd, Jens Jeffery Trinidad, Yared Tilahun Cederlund

Ljusdesign och rum: Anton Andersson

Dramaturg: Bodil Persson

Produktion: Kulturföreningen IVER, Nordberg Movement

Samproducent: Kulturföreningen Iver, Rum För Dans, NorrlandsOperan

Med stöd från: Kulturrådet, Malmö Stad

Speltid:

Biljettsläpp fredag 25 november kl 10.00.