Skånes Dansteater – Jo Strømgren

Skånes farligaste cirkus där allt kan hända i en dansföreställning från 8 år.

15 Apr

Falkhallen, Falkenberg

Kl 18.00

The Dropouts

EARLY BIRD! Halva priset under perioden 25/11-31/12

Skånes Dansteater presenterar ett nytt samarbete med hyllade norska koreografen Jo Strømgren.

Välkommen till Skånes farligaste cirkus. Det är inte lätt att göra cirkus. Oftast får bara de som gör samma gamla nummer, på samma gamla sätt, vara med i gänget och bli artister. De som tänker annorlunda måste sluta och bli något annat. Men inte nu längre.

Skånes farligaste cirkus har anlitat de ovanligaste talangerna och skapat en föreställning där allt kan hända. För visst är det mycket mer spännande att se lejonet som äter sin tämjare, knivkastaren som träffar sin assistent och akrobaten som faller i golvet. På riktig cirkus handlar det inte om att vara bäst, utan om att vara modigast.

Skånes Dansteater presenterar ett nytt samarbete med hyllade norska koreografen Jo Strømgren. I mars 2023 blir det världspremiär för nya dansföreställningen The Dropouts som riktar sig till familjer med barn över 8 år.

 

”Jo Strømgren är dansens Thor Heyerdahl. Likt en äventyrare kastar han sig oförväget

mellan olika mentala landskap /…/ för att nyfiket undersöka människans vilsenhet och

behov av att skapa sammanhang.” /SvD

The Dropouts. Foto Jacob Stage
The Dropouts. Foto Jacob Stage
Jo Strömgren

Credits

Kreativt team:

Koreografi: Jo Strømgren
Kostymdesign: Bregje van Balen

Dansare:

Madeleine Månsson, Katherina Nakui, Iris Telting, Kit Brown, Tomas Cervinka och Dario Minoia

 

Jo Strømgren är född i Norge. Han är en koreograf, regissör och dramatiker. Han har en gedigen erfarenhet av filmskapande, både framför och bakom kameran.

Som koreograf får han uppdrag från ett brett spektrum av danskompanier – från klassiska till samtida.

Jo Strømgren är konstnärlig ledare för Jo Strømgren Kompani och för närvarande huskoreograf vid Norska Nationalbaletten. Han har skapat över 150 produktioner och hans verk har spelats i 64 länder.

Skånes Dansteater är en institution i rörelse, Sveriges enda oberoende dansinstitution, ett danskompani baserat i Malmö. Genom att erbjuda en mångfald av relevanta och utvecklande upplevelser bidrar vi till ett hållbart samhälle. Vi arbetar i nära dialog med konsten, kulturen och människorna i den värld vi alla delar för att fler ska upptäcka kraften i den samtida dansen.

 

 

Biljettsläpp fredag 25 november kl 10.00.