Unruly Gang

Åtta dansare från hela världen samlas för att dela sin kärlek till dancehall.

17 Feb

Kungsbacka Teater

Kl. 19.00

EARLY BIRD! Halva priset (gäller på ordinarie pris) under perioden 25/11-31/12

En korsning mellan dancehall och afro med råa moves och explosiv dans till häftiga sounds.

Unruly Gang föreställning RULE berör, inspirerar och förmedlar en kraft och puls som ingen kommer att glömma.

Kingston, Jamaica, viadukten vid Spanish Town Road. Tisdagsnatten har hunnit övergå i soluppgång, men ännu dånar det ur högtalarna som står stackade på varandra. Volymen maxas ur festens massiva soundsystem och de svettdränkta kropparna tar åter sats för dans.

Dancehall må ha växt fram på Kingstons gator men idag är uttrycket inte bara outdoor partys, utan även en global rörelse.

Föreställningen samlar dansare från hela världen för att dela sin kärlek till dancehall. Med inte mindre än åtta handplockade dansare presenteras dancehallscenens crème de la crème. Till ett medryckande soundtrack och med obeveklig attityd serverar Unruly gang en korsning mellan dancehall och afro, och med kompromisslös energi och råa moves möter vi tablåer av explosivt storslagen dans.
Låt kvällens vibe följa dig till gryningen.

Unruly Gang
Bild från workshop

Credits

Koreografi: Rut Roos, Imenella Mohammed
Dans/koreografi: Arnaud ”Lil Gbb” Burger (FRA), Ndathe ”Gato Waye” Sakhe (FRA), Sheldon ”Smood” Brooks (JAM), Amelis Nicoletti Riquelme (IT/SWE), Grace Tala (FRA), Younes Majri (SWE), Owen ”Upgrade” Reece (JAM)
Ljusdesign: Tobias Hallgren
Föreställningslängd: 55 minuter
Foto: Daniela Spiroska
Samproduktion: Dansnät Sverige, Dansens hus

Turnerar med Dansnät Sverige våren 2023

Dns 150

Unruly Gang

Dansgruppen Unruly Gang grundades 2013 av Imenella Mohamed, Rut Roos och Nathalie Salomonsson. Det dröjde inte länge till de växte till ett danskollektiv med stor mångsidighet och starka individer. Tillsammans representerar de dansstilar som dancehall, hiphop, afro, samtida dans och vogue.

Unruly Gang ligger bakom några av Sveriges första scenproduktioner för dancehall och har spelat på bland annat Dansens hus och Kulturhuset Vällingby Stadsteater. 2019 åkte gruppen på en tremånaders turné med Riksteatern.

Biljettsläpp fredag 25 november kl 10.00.