Utan publiken finns inte föreställningen!

Vi vill att fler ska upptäcka dansen som konstart. Mötesplatser för dialog, utbyte, intryck och avtryck är viktiga delar i Rum för Dans publika arbete. Att väcka nyfikenheten, bjuda in till upplevelsen, bredda erfarenheten och att ge nycklar till en ökad kunskap av konstområdet dans är målet. Det kan ske genom ett aktivt deltagande i samtal och workshops, men också genom att få tips om webblänkar, möjlighet till besök på öppen repetition, studiecirklar, introduktioner till föreställningen, se dans på film och annat. 

Före föreställningen gör vi ett så kallat “försnack” i foajén på Kungsbacka Teater, en kort introduktion där man får veta något om koreografen och dansarna, bakgrund till det vi ska se, några nycklar in i föreställningen.

I Falkhallen i Falkenberg håller vi nästan alltid ett eftersamtal med koreograf och/eller dansare där de kan berätta lite mer om sitt arbete, och där publiken kan ställa frågor. 

Vill du veta mer om dans?

Danskonsten är ett stort och brett fält, och det finns mycket dans att se, både live och på skärm, där man kan fördjupa sitt intresse och öka både kunskapen och nyfikenheten.   

Ibland bjuder vi in en gäst som kan berätta om sitt konstnärskap, om en dansgenre eller ett ämne som rör dans. Vi samtalar och fördjupar våra erfarenheter av dans på ett lättsamt vis. Alla är välkomna! 

Har du frågor eller förslag på teman för kommande träffar så är du välkommen att kontakta oss: 

Har du frågor eller vill ha förslag på var du kan få veta mer så är du välkommen att kontakta oss: 

rumfordans@regionhalland.se

eller besök oss på i våra sociala medier på Facebook och Instagram.

 

Nyhetsbrev

Ett par gånger per säsong skickar vi ut nyhetsbrev där vi bland annat berättar vad som är på gång och vad som hänt. Vill du ta del av nyhetsbrevutskicket? Anmäl dig via formuläret i denna länk.

En trygg publik

Från 9 februari 2022 tas alla restriktion gällande covid-19 bort och det finns inga maxantal i publiken, inga krav på avstånd eller vaccinbevis.

Vi säger välkommen tillbaka till vår publiken! Scenerna i Halland har längtat efter er.

Men var fortsatt försiktig. Tänk på att stanna hemma vid minsta symtom, var noga med handhygienen och håll gärna avstånd.