Utlysning – dansresidens i Halland våren 22

I vår har Rum för Dans utlyst två arbetsresidens i Halland. Nu är det klart vem som får tillbringa tio dagar i Varberg respektive Kungsbacka.

Varberg:
Iraqui Bodies

Kungsbacka:
Yellow Jacket Collective.

Läs mer här om sommarens residensdeltagare.

Varberg 2-13 maj

Residenset görs i samarbete med Teater Halland och arbetslokaler finns i deras teaterhus i Varberg. Residenset är öppet för sökande som vill påbörja ett arbete, eller som befinner sig i en arbetsprocess.

I residenset ingår:

  • Boende för 3-5 personer i Varberg i teaterns gästlägenhet, ett hus i centrala Varberg med tre sovrum (ett enkelrum, två dubbelrum)
  • Produktionsmedel på 50 tkr.
  • Teaterns runda scen med en diameter på 14 m, svart trägolv, arbetsljus och enkel ljudanläggning. Vid önskemål kan dansmatta läggas.

Resestöd för resa till Varberg utgår med max 1500 kr/person.

Under residensperioden önskar vi att du ger en workshop för teaterns skådespelare, samt att du vid residensets slut gör en work-in-progress-visning av arbetet.

Kungsbacka 7 -17 juni

Residenset är öppet för sökande som vill påbörja ett arbete, eller som befinner sig i en arbetsprocess.

I residenset ingår:

  • Tillgång till Kungsbacka Teaters dansstudio med speglar, dansmatta och ljudanläggning.
  • produktionsmedel på 50 tkr.
  • Det ingår inte boende, men utlägg för boendeutgifter kan sökas mot uppvisande av kopia på kvitto alternativt kontrakt upp till 10 000 kronor som utbetalas mot faktura.
  • Resestöd för resa till Kungsbacka utgår med max 1500 kr/person.

Vi önskar att du vid residensets slut gör en work-in-progress-visning av arbetet.

Har du frågor kontakta verksamhetsledare Annika Ostwald annika.ostwald@regionhalland.se

Telefon: 073-588 93 80

Tidigare residens

Flera danskonstnärer och kompanier har haft residens i Halland, och i flera fall har arbetet resulterat i färdiga föreställningar som gästspelat eller haft sin premiär här.

Vi har samarbetat med Kenneth Kvarnström, Örjan Andersson, Helena Franzén, Danskompaniet Spinn, Camilla Ekelöf, Peter Svenzon/Art of Spectra, Nicole Neidert, Carmen Olsson, Sigge Modigh, ilDance, Karolin Kent, Iraqi bodies, Kroppsklubben, Maria Naidu, Sebastian Lingserius, Felix Skalberg, Oskar Frisk, Matilda Bilberg & Jenna Hendry, Anna Näsström & JoBandholz,  och flera andra.