Sedan 2018 har Rum för Dans årligen sökbara residens, främst under sommarmånaderna. Vi har residens på Kungsbacka Teater, Falkhallen och Teater Halland i Varberg. Rum för Dans erbjuder koreografer och danskompanier repetitionsutrymme och skapar produktionsmöjligheter i residensform. 

Utlysning – dansresidens i Halland

I vår har Rum för Dans utlyst två arbetsresidens i Halland. Nu är det klart vem som får tillbringa tio dagar i Varberg respektive Kungsbacka.

Varberg:
Iraqui Bodies

Kungsbacka:
Yellow Jacket Collective.

Läs mer här om sommarens residensdeltagare.

Varberg 2-13 maj

Residenset görs i samarbete med Teater Halland och arbetslokaler finns i deras teaterhus i Varberg. Residenset är öppet för sökande som vill påbörja ett arbete, eller som befinner sig i en arbetsprocess.

I residenset ingår:

  • Boende för 3-5 personer i Varberg i teaterns gästlägenhet, ett hus i centrala Varberg med tre sovrum (ett enkelrum, två dubbelrum)
  • Produktionsmedel på 50 tkr.
  • Teaterns runda scen med en diameter på 14 m, svart trägolv, arbetsljus och enkel ljudanläggning. Vid önskemål kan dansmatta läggas.

Resestöd för resa till Varberg utgår med max 1500 kr/person.

Under residensperioden önskar vi att du ger en workshop för teaterns skådespelare, samt att du vid residensets slut gör en work-in-progress-visning av arbetet.

Kungsbacka 7 -17 juni

Residenset är öppet för sökande som vill påbörja ett arbete, eller som befinner sig i en arbetsprocess.

I residenset ingår:

  • Tillgång till Kungsbacka Teaters dansstudio med speglar, dansmatta och ljudanläggning.
  • produktionsmedel på 50 tkr.
  • Det ingår inte boende, men utlägg för boendeutgifter kan sökas mot uppvisande av kopia på kvitto alternativt kontrakt upp till 10 000 kronor som utbetalas mot faktura.
  • Resestöd för resa till Kungsbacka utgår med max 1500 kr/person.

Vi önskar att du vid residensets slut gör en work-in-progress-visning av arbetet.

 

Vem kan söka?

 

Du som är professionellt verksam danskonstnär i Sverige kan söka. Du är välkommen att bjuda in andra danskonstnärer, dramaturg, kompositör, musiker med flera. Dessa behöver inte vara verksamma i Sverige.

 

Betalning sker mot faktura efter avslutat residens. Har man inte F-skattsedel och möjlighet att fakturera själv, måste en faktureringstjänst anlitas. 

Ansök före 4 mars

Beskriv kort vad du vill arbeta med, var du befinner dig i processen och vilka som ska medverka i residenset. Skicka gärna med länk till tidigare arbeten eller material från pågående repetitioner. Vi ser gärna att du samlar infon i ett dokument. 

 

Vi vill ha din ansökan senast den 4 mars. Beslut om vem som får residensen meddelas senast 21 mars. Maila din ansökan till rumfordans@regionhalland.se  

När du skickar in din ansökan behandlas därmed dina personuppgifter. Läs mer om hur Region Halland hanterar personuppgifter här

 

Har du frågor kontakta verksamhetsledare Marie Jönsson, marie.e.jonsson@regionhalland.se
0705-424531.
 

 

 

Tidigare residens

Flera danskonstnärer och kompanier har haft residens i Halland, och i flera fall har arbetet resulterat i färdiga föreställningar som gästspelat eller haft sin premiär här.

Vi har samarbetat med Kenneth Kvarnström, Örjan Andersson, Helena Franzén, Danskompaniet Spinn, Camilla Ekelöf, Peter Svenzon/Art of Spectra, Nicole Neidert, Carmen Olsson, Sigge Modigh, ilDance, Karolin Kent, Iraqi bodies, Kroppsklubben, Maria Naidu, Sebastian Lingserius, Felix Skalberg, Oskar Frisk, Matilda Bilberg & Jenna Hendry, Anna Näsström & JoBandholz,  och flera andra.