ANNA ÖBERG

Incus

01 Okt

Falkhallen, Falkenberfg

Kl 19.00

Uppkäftig folkmusik-feelgood med hjärta av Anna Öberg

Incus är ett hjärtevarmt solo för tre. Dansaren och koreografen Anna Öberg möter musikerna Olof Misgeld och Johannes Burström – tre röster som krockar och argumenterar, uppkäftigt och lekfullt. 

Med bakgrund i svensk folkdans och hyllad för sitt innovativa förhållningssätt till genren har Anna Öberg genom åren utforskat hur den folkliga genrens kroppsliga och sociala processer kan användas som ett konstnärligt material bortom de idéer om representation och klichéer som folkdans ofta förknippas med. Det improvisatoriska samspelet mellan musik och rörelse har ofta varit centralt, likaså en önskan om att överbrygga avståndet mellan publik och verk. 

Efter att de senaste åren ha jobbat bakom kulisserna i mer experimentella sammanhang och med större ensembler återvänder Anna i Incus till kärnan i sin praktik; att lyssna och röra sig i och genom rytm. Tillsammans med musikerna tar hon med oss på en rytmisk lek där ljud och rörelse skapar tillfälliga sammanhang och oanade förvecklingar. 

Fysisk introduktion:

Följ med koreografen Anna Öberg på en upptäcktsfärd i dansens värld. Du får prova på rörelser och olika koreografiska metoder från föreställningen Incus. Alla kan vara med, oavsett fysik och mobilitet. Inga förkunskaper i dans krävs. Kom som du är, ombyte behövs inte. Gratis för den med biljett till föreställningen. Anmäl ditt deltagande genom att mejla rumfordans@regionhalland.se 

Kvällens program:

Fysisk introduktion med Anna Öberg: 17.00-17.45  

Falkhallen öppnar: 18.00 

Introduktion med Ove Haugen: 18.30 

Föreställningen börjar: 19.00 

Eftersamtal  

Föreställningens längd: ca 45 minuter 

 

Medverkande:

Idé, koreografi och dans: Anna Öberg 

Musiker: Olof Misgeld och Johannes Burström 

Ljuddesign: Elize Arvefjord 

Ljusdesign: Maja Lindström 

Dramaturg: Charlotta Ruth och Bodil Persson  

Producentstöd: Lina Dahlgren/Nordberg Movement  

 

Samproduktion: Rum för Dans, Norrlandsoperan, Dansnät Sverige  

Med stöd av Kulturrådet och Konstnärsnämnden  

Turnerar med Dansnät Sverige hösten 2024