Under den här rubriken samlar vi alla workshops som vi ger i samband med föreställningar och fristående evenemang. Några är helt öppna och andra är skräddarsydda för vissa målgrupper. Läs mer nedan.

 

Workshop med Silvia Gribaudi 16/9 i Falkenberg

Nu kommer den italienska koreografen Silvia Gribaudi tillbaka till Falkenberg för att hålla en lekfull dansworkshop! Den passar alla åldrar och kroppar, med eller utan danserfarenhet.

Tid: 16/9 kl 10.30 (fullbokad) och 13.00.

Plats: Biblioteket i Falkenberg

Anmälan: klicka på länken här

Läs mer här om Silvias workshop.

 

 

Här nedan kan du se de workshops vi genomförde under våren 2023.

Dancehall och afro-workshop med Unruly Gang

Utmana dig själv i en workshop med dancehall och afro. Hög energi utlovas när dansarna i Unruly gang delar sina tyngsta moves. Workshopen passar dig som inte är rädd för att röra på dig. Från 12 år.

Tid: torsdag 16 februari kl 14

Plats: Borgmästargatan 8, Kungsbacka

Anmälan görs till rumfordans@regionhalland.se. Begränsat antal platser så först till kvarn!

Arrangeras av Rum för Dans i samarbete med Kulturskolan och Ung i Kungsbacka.

Unruly Gang

För danspedagoger och danskonstnärer 25 februari

Workshop i Kungsbacka med Marianne Kjærsund för danspedagoger och danskonstnärer.

Tid: 25 februari kl 13-14.30 (samma dag som föreställningen Vástádus eana – The answer is land).

Plats: Dansstudion, Kungsbacka Teater

Workshopen växlar mellan satt material och enkla improvisationsuppgifter. Huvudfokus kommer vara grundning och tyngd i den dansande kroppen, något som också har varit viktiga kvaliteter i arbetet med föreställningen The answer is land.

Om Marianne
Marianne Kjærsund, född 1976 i Mo i Rana, tog sin BA i dans vid Høgskolen i Bodø 2001. Efter det har hon varit utövande samtidsdansare i Norden i en rad olika scenkonstprojekt med en stor variation av koreografer och i olika konstprojekt. Viktiga samarbeten har bland annat varit med koreograferna Hagar Malin Hellkvist Sellén, Kristin Helgebostad, Rosalind Goldberg, Elle Sofe Sara och Carte Blanche samtidsdanskompani.

Anmälan görs till rumfordans@regionhalland.se. Workshop och efterföljande fika är kostnadsfritt.

För dig som vill utveckla din röst 25 februari. FULLSATT!

Har du redan anmält dig men fått förhinder? Meddela oss gärna så vi kan erbjuda platsen till någon annan! rumfordans@regionhalland.se

Workshop i Kungsbacka med Grete Daling –  för dig som vill utveckla din sångröst och få en ingång i jojkens värld.

Var: Dansstudion på Kungsbacka Teater

När: lördag 25 februari 15:00-16:30, därefter gemensam fika

Workshopen ger en inledning till hur du som sångare kan gå in i jojkens värld. Vad är det för skillnad på sång och jojk? Vi utgår ifrån material och repertoar från föreställningen Vástádus eana – The answer is Land. Tillsammans testar vi enkla arrangemang  som används i föreställningen och får en insikt i vad som är essensen av jojk och hur jojken tillför nya element.  Huvudfokus ligger på att hitta sin sångröst och utforska röstens musikaliska möjligheter tillsammans med andra.

Om Grete 

Grete Daling har jobbat med sång och musik i över 20 år, både som utövande sångerska, sångpedagog och dirigent. Hon arbetar som lektor vid musiksektionen i Nord Universitet.

Anmäl dig

Workshop och efterföljande fika är kostnadsfritt, anmäl dig till rumfordans@regionhalland.se

Föreställningen Vástádus eana – The answer is land av Elle Sofe Sara visas 25/2 kl 18:00 på Kungsbacka Teater. Läs mer om föreställningen här

Här nedan hittar du de workshops vi genomfört under 2022

Workshop i hiphop med Uzumaki

2 november höll koreografen Valentine Nagata-Ramos och medlemmar från franska Uzumaki Company en workshop på Borgmästaregatan 8 i Kungsbacka.

 

Festen av Viktor Fröjd

Dagen innan föreställningen hölls en mycket uppskattad workshop för alla som tycker att det är kul att dansa! Workshopen var gratis för den med biljett till föreställningen.

 

Fysisk introduktion till ’Partita no. 2 – sei solo’

Koreografen Örjan Andersson bjöd in publiken att tillsammans med honom prova enkla rörelser och uppgifter som dansarna i ’Partita no. 2 -i solose’ arbetat med. Denna fysiska introduktion var ett enkelt och roligt sätt att få en inblick i vad som inspirerat koreografen att skapa detta verk.

Fysiska introduktioner passar alla som är intresserade av att få ett rikare utbyte av att se en dansföreställning.

Läs mer om föreställningen Partita no. 2 -sei solo

 

Workshop med koreografen och dansaren Minna Krook

Under en fortbildningsförmiddag för dansverksamma i Halland (både pedagoger, dansare och koreografer) berättade Minna om sin resa som erfaren och framgångsrik koreograf nationellt och internationellt. Det blev också en fysisk del med övningar och metoder ur Minnas stora erfarenhetsbank.

Örjan Andersson foto David Thibel
Andersson Dance Partita
Andersson Dance Partita
Uzumaki Company
Minna Krook Dans