Under den här rubriken samlar vi alla workshops som vi ger i samband med föreställningar och fristående evenemang. Några är helt öppna och andra är skräddarsydda för vissa målgrupper. Läs mer nedan.

 

 

Fysisk introduktion till ’Partita no. 2 – sei solo’

Koreografen Örjan Andersson bjuder in dig att tillsammans med honom prova enkla rörelser och uppgifter som dansarna i ’Partita no. 2 -i solose’ arbetar med. Denna fysiska introduktion är ett enkelt och roligt sätt att få en inblick i vad som har inspirerat koreografen att skapa detta verk. Du bjuds in till en upptäcktsfärd i dansens värld där du får möjlighet att prova på olika koreografiska metoder och rörelseprinciper som du sedan kommer att känna igen i föreställningen. Kom som du är, gymkläder behövs inte. Du kommer inte att bli svettig och behöva byta kläder efteråt.

Fysiska introduktioner passar alla som är intresserade av att få ett rikare utbyte av att se en dansföreställning. Du behöver inte vara nervös för att det ska vara för avancerat, här kan alla vara med – oavsett fysik och mobilitet. Om du använder rullstol kan du också delta. Varmt välkomna!

Örjan Andersson foto David Thibel
Andersson Dance Partita
Andersson Dance Partita

När: 8 oktober kl 17:15-17:40
Längd: 25 minuter
Var: Kungsbacka Teater, dansstudion

Pris: Gratis om du har biljett till föreställningen

Anmäl dig genom att maila rumfordans@regionhalland.se

Läs mer om föreställningen Partita no. 2 -sei solo

Workshop med koreografen och dansaren Minna Krook

Välkommen till en fortbildningsförmiddag för dansverksamma i Halland, både pedagoger, dansare och koreografer.

Detta Minna Krook Dans

MINNA KROOK DANS har dansat för barn och vuxna i hela Sverige sedan 1999. Hon är baserad i Stockholm men har hela landet som arbetsfält. Du kan få se Minna Krook Dans på förskolan, i skolan, på utomhusscener och på teatrarna.

De har gästspelat ute i världen i länder som Luxemburg, Kamerun, USA, Polen, Danmark och Marocko. Deras föreställningar finns översatta till engelska, franska och finska.

Koreografen Minna Krook är en av de mest etablerade koreograferna av dansföreställningar för barn. Föreställningarna är färgglada och överraskande, i dem blandas dans, text, konst och specialkomponerad
musik. Hon arbetar med ett lågmält och humoristiskt sätt att peka på små, viktiga saker i livet.

Under workshopen med Minna berättar hon om sin resa som erfaren och framgångsrik koreograf både nationellt och internationellt. Det blir också en fysisk del där ni bjuds på övningar och metoder ur Minnas stora erfarenhetsbank.

Minna Krook Dans

När:  12 oktober kl 10-12
Var: Kulturhuset Najaden, Fiskaregatan 21, Halmstad

Pris och anmälan:

Kostnadsfritt och anmälan görs senast 4 oktober till Marta Vassegård, dansutvecklare Kultur i Halland
marta.vassegard@regionhalland.se  Ange eventuella kostpreferenser.