TOVE BERGLUND & LUDVIG DAAE

En interaktiv helkväll i Falkenberg.

29 Maj

Bobergsgården, Falkenberg

Kl 18.00

Meningen med livet

Undersök livets ödesfråga, vad är egentligen meningen med livet?

Meningen med livet är en interaktiv helkväll där du tillsammans med konstnären Tove Berglund och koreografen Ludvig Daae undersöker en av livets stora ödesfrågor. I en husvagnspark där varje husvagn bjuder på en unik ingång till meningen med livet möter du en filosof, får en one-to-one konsert och upplever en skogspromenad kantad av koreografiska inslag. Kanske är det ett friskt bad i sommarkvällen som är meningen med livet, eller smaken av tillagad mat efter en upplevelserik dag? Oavsett vad det är som skänker din tillvaro betydelse, så avslutas den här försommarkvällen runt lägerelden i ett förtroligt samtal om meningen med livet.

Meningen med livet

Tove Berglund 

Tove Berglund är en scenograf, kostymdesigner och konstnär som gör interaktiva scenkonstverk. Hon gick ut Stockholms Dramatiska Högskolas kostymdesignutbildning 2013 och har arbetat på bl.a. Den Norske Teatret, Orionteatern, MDT och Stockholm-, Malmö- och Uppsalas stadsteatrar. I hennes arbete som kostymdesigner har Ludvig Daae varit en återkommande och nära samarbetspart. 
Toves interaktiva verk har gjort succé bland deltagare och kritiker. Framförallt uppmärksammades trilogin, ÅRETS HÄNDELSER som hon avslutade med helaftonsverket JULEN tillsammans med Daae på Norrlandsoperan 2021. I hennes arbete utforskar hon ofta lustfyllda interaktioner, episka teman, och god smak. 

Ludvig Daae 

Ludvig Daae är en norsk koreograf och dansare med bas i Stockholm och Oslo. Hans egna föreställningar har presenterats över 200 gånger i 11 länder. Han har bland annat koreograferat Cullberg på Nobelbanketten i Blå Hallen och skapat föreställningen ”Vi kan göra va du vill” för Norrdans. För tillfället är Ludvig intresserad av nationalidentitet och deltagarpraktiker, något han undersöker tillsammans med Tove Berglund i föreställningarna Landscape, Vi kan göra va du vill och Home. Sedan 2013 har Tove Berglund varit en av Ludvigs närmaste samarbetspartners.
Ludvig Daae har tidigare turnerat med Dansnät Sverige med föreställningarna MM (2014), Hyperfruit (2017) och The viral dance (2020). 

 

Medverkande: 

Idé: Tove Berglund
Av och med: Tove Berglund och Ludvig Daae
Filosof: Lars Samuelsson
Teknisk samordnare: Nils Andrén
Producenter: Johnson & Bergsmark
Research och kommunikation: Johanna Nordin
Samproduktion: Norrlandsoperan, Dansnät Sverige
Med stöd av: Kulturrådet, Estrad Norr, Konstnärsnämnden
Längd: 3,5 h
Foto: Chrisander Brun 

Turnerar med Dansnät Sverige hösten 2023 och våren 2024. 

Information

Adress: Bobergsgården, Bobergs Kustväg 10, 311 92 Falkenberg https://www.tregardar.se/bobergsgarden/

Hitta hit: Bobergsgården ligger på en stor naturtomt 7 km söder om Falkenberg. Parkering finns. Det tar ungefär en halvtimme att cykla från centrala Falkenberg. Buss nr 509 kör hela vägen till Bobergsgården. Hållplatsen heter Bobergsgården.

Bastu & Bad
Föreställningen innehåller en möjlighet att bada bastu vilket vi verkligen rekommenderar. Men glöm inte badlakan och badkläder om du ska bada bastu. Om du vill kan du superförbereda genom att redan komma ombytt till badkläder.

Det finns inget dåligt väder…
Såklart kommer solen stråla när vi ses men vi ber er ta med kläder efter väder. Vi kommer att vara utomhus under evenemanget så tag gärna med något varmt att ha på dig då sen kväll kan bli lite kylig.

Ingår det någon mat? Ja, i biljetten ingår en lättare måltid runt en lägereld. Ev. allergier mailas till helen.tovinger@falkenberg.se

Övrig information Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.

Biljettgräns Det finns en begränsning på 15 biljetter per bokning till evenemanget.