Förra veckan checkade den Kungsbackabaserade koreografen Jenny Larsson in på Kungsbacka Teater för ett två veckor långt residens. Med sig hade hon multikonstnärerna Kordian och Diana Rönnberg och två dansare: Rebecca Lång och Valtteri Keinänen. På fredag 19 augusti kl 16.00 visar de resultatet av sitt arbete.

Så här berättar hon om sitt verk BIG BANG och tankarna kring föreställningen.

”Under pandemin började jag drömma om olika danser för scenen. Koncept, sammansättningar, teman som fladdrade förbi när jag skulle somna. De här olika danserna representerar eufori, protest, uthållighet, exorcism, livsglädje, m.m. Jag ligger och tänker på de här danserna och att det måste finnas ett sätt att kombinera dem för scenen, som en cabaret, eller ett street art event, där de olika delarna förenas genom en MC (Master of Cermony) som leder eventet framåt/uppåt mot nya oanade höjder. Mikrofonen står där på scenen som en röd tråd genom hela verket, redo att serva den som behöver lätta sitt hjärta eller vill orkestrera publiken till gemensam aktion.

Men mest tänker jag på eufori, med det här dansverket vill jag undersöka vad det betyder för mig och för andra. Hur uppnår vi eufori och personlig njutning? Kan de olika konstarterna medverka och samarbeta för att höja en performanceupplevelse?

Hur kan jag inkludera och aktivera publiken för att skapa en stark och euforisk upplevelse även för dem? Fem performance-artister förenas på scenen i BIG BANG, där dans, musik, video, spoken word och sång tillsammans får utforska vägen fram.”