Varmt välkommen till höstens fortbildningsdag för danspedagoger, danslärare och danskonstnärer i Halland. Som vanligt blir det helgen innan höstlovet och den 28 oktober är det dags och vi har glädjen att återigen vara i Kulturskolans lokaler, på Najaden i Halmstad!
9:30-10.00 Fika
10.00-11:30 Didaktik för olika funktionsförutsättningar med Jenny Sandgren Wahlström
11:30-13.00 Leviathan flow med Kaide Gonzalez
13.00-14.00 Lunch
14.00-15:30 House med Kaide Gonzalez
15:30-16.00 Fika
Anmälan:
senast 20 oktober till marta.vassegard@regionhalland.se
och ange ev allergi/specialkost.
Dagen är kostnadsfri.
Jenny Sandgren Wahlström är en av verksamhetsledarna på Språng – en kulturorganisation där personer med olika funktionsförutsättningar möts i sitt gemensamma intresse för dans och scenkonst.
Jenny är danspedagog i grunden och brinner för att göra danskonsten tillgänglig utifrån principen om universell utformning och skapa förutsättningar för fler att kunna delta och bidra både i danstudion och på scen.
Didaktik för olika funktionsförutsättningar
En workshop som ger verktyg för att möta en grupp dansare med olika funktionsförutsättningar. På golvet och i teorin undersöker vi kärnan i vårt undervisningsmaterial och hittar olika stöd och variationer för att skapa förutsättningar för alla att kunna delta.
Kaide Gonzalez är en svensk/chilensk dansare, som är specialiserad på House- och Hiphopdans.
Han har gått på Åsa Folkhögskola och även en danspedagogutbildning vid Academy of Theatre and Dance i Amsterdam. Kaide är inte bara intresserad av att undervisa utan deltar även ofta i battles internationellt samt utforskar sin röst inom både scenkonst och film som koreograf och dansare. Han är även grundare för danskollektivet MAJEKO. Han strävar efter att vara fri från etiketter samtidigt som han är uppmärksam på streetdancekulturen (med fokus på House och Hiphop) som han deltar i och utvecklar för närvarande sin egen rörelsepraktik som lägger grunden för hans dans, som han kallar för ‘Leviathan Flow’.
Leviathan Flow är kort och gott en samling av mina intressen för dans, rörelse och improvisation som har format mitt sätt att dansa genom åren. Detta är en holistisk praktik som fungerar som ett improvisationsverktyg som kan appliceras på alla dansstilar där syftet är att hitta frihet i rörelse med vad vår kropp har tillgänglig i stunden genom kombinationen av vågor, cirklar, mellannivå och golv. Dessa klasser handlar om att låta DU:et komma fram i din improvisation.
House dance, som kan kännetecknas av betoningen på fotarbete, är en stil som dansas till housemusik som blomstrade i Chicago på 1980-talet. Musikens pionjärer var en grupp afroamerikanska DJ:s som var väl insatta i disco- och hiphop-subkulturer, och som anammade framväxande synthesizerteknologi. Dansarna som format House-dansen till att bli stilen som vi känner den idag är afroamerikanska dansare från crew:et Dance Fusion/Mop Top från New York. Vi kommer fokusera på bekanta oss med footwork grundsteg, rytmer, hur man kan vidareutveckla grundstegen, bekanta oss med koncept samt jobba mot att improvisera.