Årets workshop hålls i Kungsbacka, på kulturhuset Fyren, Borgmästaregatan 6. Det blir spännande workshops och gott om tid för mingel och möten.

Dagens program 2 april

10-10:30 Drop in med kaffe och fralla
10:30-12 Workshop med Monika Orendy
12-12:45 Lunch
12:45-14:45 Workshop med Cecee Rowland-Huss
14:45-15:45 Fika, samtal och info

Anmälan

Anmäl dig senast måndag 28 mars till marta.vassegard@regionhalland.se ange eventuell specialkost/allergier.

Dagen är kostnadsfri.

Dagens ledare

Monika Orendy är professionell dansare utbildad på Balettakademien i Stockholm på Iwanson i München och Dansteknik och komposition på Malmö universitet. Monika har undervisat barn, tonåringar och vuxna på olika dansskolor på olika platser i Tyskland, Frankrike och i Sverige i stilarna kreativ barndans, balett, jazz, modernt, musikal och hiphop i över 19 år. Hon har jobbat som koreograf och assistent, som dansare och artist på många olika evenemang och shower på TV, teatrar och för olika varumärken. New York, Paris, London, Stockholm, Shanghai, Hong Kong, Florida, Singapore, Madrid, Berlin, München och Moskva är plaster hon uppträtt på.

Monika Orendy

Så här säger Monika om sin workshop:
”Jag kommer leda en workshop i modern dans/lyrical, med golvövningar, flowiga diagonaler och fraser.”

Cecee Rowland-Huss är halvengelsk, uppvuxen i Helmesley i North Yorkshire, England men bosatt i Sverige sedan hon var 12 år. Cecee är Danspedagog, utbildad på fd DOCH, med klassisk balett som huvudämne. Hösten 2021 publicerades hennes barnbok som heter ”Nelle and the Willow” av Vistoförlag. Den är på rim, på Engelska och är illustrerad av Andreas Huss. Nu har kompositören Bo Wastesson tonsatt boken och de är mitt i processen av att göra den till en kort musikal.

Så här säger Cecees om sin workshop:
”Vi kommer att arbeta med att tolka bilder, text och sång från boken med kroppen. Var kommer inspirationen lättast ifrån? Kommer tolkningen av bilden förändras av texten? Kommer tolkningen av bilden och texten förändras av musiken? Min förhoppning är att detta kommer att leda till intressanta och inspirerande insikter och diskussioner om hur vi skapar och inspireras.”

Arrangör

Kultur i Halland och Kungsbacka kommun

Kulturhuset Fyren ligger på ca 5 minuters promenad från Resecentrum i Kungsbacka.