Vi säger välkommen till Marie Jönssons efterträdare Annika Ostwald, som börjar sin tjänst 1 mars.

Annika Ostwald har arbetat som dans- och teaterproducent och projektledare inom konstnärlig verksamhet. Efter utbildning i Hongkong och London började hon arbeta internationellt, och har gjort det i mer än ett decennium. Hon har ett unikt nätverk och erfarenhet av många hus, bland andra Den Norska Operan, The Harbourfront Center i Toronto, Theâtre National de Chaillot i Paris, Dansens Hus i Oslo. I tretton år bodde hon i Norge och arbetade med många av de ledande koreograferna där, till exempel Alan Lucien Øyen och hans kompani winter guests. Hon har även arbetat som mentor och senior advisor. Sedan 2018 har hon sin bas i Sverige.

– Mitt arbete är ofta relationsskapande. Uppdraget kan vara att skapa länkar och samarbeten mellan kompanier, institutioner och festivaler i olika delar av världen, både i mindre sammanhang och vid de stora internationella scenkonstmässorna. Jag jobbar också direkt i produktion, planerar, sköter avtal, ekonomi och kommunikation, koordinerar och lägger turnéer. Jag är en problemlösare som gärna arbetar hands-on, säger Annika.

– Erfarenheterna från att ha arbetat både på insidan, som konstnär/dansare, och utsidan, som producent, har gjort mig bra på att se hela bilden och samtidigt ta vara på dem som är i bilden – individerna. Jag håller koll på helheten och stöttar samtidigt medarbetarna i deras funktioner så att de kan prestera sitt bästa.

För Annika är det viktigt att

  • bygga relationer
  • tänka stort
  • arbeta hårt och långsiktigt
  • vara nyfiken och öppen
  • ha kul!

Alla kontaktuppgifter till Annika hittar du på Rum för Dans kontaktsida.

Foto: Chrisander Brun