Här kommer ett tips till alla sportlovsfirare som vill ha en scenkonstupplevelse med hela familjen: köp filmen on demand från 14 februari. Den kan ses ses till och med 13 mars.

För två år sedan hade dansföreställningen Djurens karneval världspremiär i Falkenberg. Nu finns den som film som du kan se hemma tillsammans med hela familjen.

– Det känns fantastiskt roligt att kunna ge fler chansen att uppleva denna häftiga föreställning! Marcos Morau, Lorena Nogal och Silvia Delagneau har skapat en genial värld tillsammans med våra dansare, säger Mira Helenius Martinsson, konstnärlig ledare och VD för Skånes Dansteater och fortsätter:

– Djurens karneval öppnar dörren till ett magiskt universum fullt av fantasifulla varelser. Till tonerna av Camille Saint-Saëns klassiska mästerverk med samma namn lockas du till en plats utanför vår värld, där fantasi och verklighet kan mötas. Smittas av påhittigheten i koreografen Marcos Moraus säregna rörelsespråk och Silvia Delagneaus fantastiska kostymer. Men var på din vakt, i Djurens karneval är klivet mellan kärleksfullt djur och otäckt monster pyttelitet. Filmen går att titta på även utanför Sverige, så självklart hoppas vi på att några internationella dansälskare också hittar den.

Biljetter

Biljetter köps via skanesdansteater.se:

https://www.skanesdansteater.se/sv/performance-kids-and-family/djurens-karneval-film-demand

eller via tjänsten TicketCo:

Biljettsläpp: 14 februari
Kan ses till: 13 mars
Pris: 100 kr
Föreställningslängd: 45 min, ingen paus.
Rekommenderad från 8 år.

Kreativt team

Idé och regi: Marcos Morau
Koreografi: Marcos Morau i samarbete med Lorena Nogal och dansarna
Musik: Camille Saint-Saëns, Nikolai Rimsky-Korsakov
Scenografi, kostymdesign: Silvia Delagneau
Ljusdesign: Joakim Engstrand
Koreografiassistent: Lorena Nogal
Dansare Skånes Dansteater: Sarah Bellugi Klima, Patrick Bragdell Eriksson, Tiemen Stemerding, Jing Yi Wang och Riccardo Zandoná
Filmfoto: Erwin Semler, Peter Malmgren, Joakim Envik Karlsson
Postproduktion: Lurdo Collective, Joakim Envik Karlsson, Erwin Semler

Sagt i media:

”De fem dansarna blir en djurpark full av galenskap. Deras skickliga, flexibla kroppar förstärks med extra ben, förlängda armar, rundat omfång och många, många ögon som rullas runt, hålls på stolpar och jongleras.”
/Maggie Foyer, D&D No 28 2021

”Komedi kräver hårt arbete och oerhörd omsorg för detaljer och Morau och hans dansare levererar.”
/Maggie Foyer, D&D No 28 2021

”Detta är koreografen Marcos Morau första dansföreställning för barn, men den passar väl för människor i alla åldrar som vill ta del av en värld av fantasi, på nya nivåer – oförglömligt.”
/Danstidningen

”Djurens karneval” har kanske specialskrivits för en ung publik, men erbjuder en härlig introduktion till dansens värld för vem som helst som för en knapp timmes tid vill uppleva att allt är möjligt.”
/Sydsvenskan

Samarbete

Djurens karneval är ett unikt samarbete mellan fem institutioner i södra Sverige. Föreställningen produceras av Danssamverkan Sydsverige på uppdrag av Regionsamverkan Sydsveriges kulturutskott. Medverkande institutioner är Rum för Dans Byteatern Kalmar Länsteater, Regionteatern Blekinge Kronoberg, Smålands Musik & Teater/Kulturhuset Spira och Skånes Dansteater.