Varmt välkommen till höstens fortbildningsdag för danspedagoger och danslärare i Halland! Vi kör som vanligt helgen innan höstlovet och i år blir det lördag 29 oktober och vi har glädjen att vara i Kulturskolans lokaler i Varberg.

Program 29/10

Lokal: Kulturskolan Greve Jakobs väg 6 i Varberg

9.30 Drop in, rundtur på Kulturskolan med kaffe & fralla
10-11.15 Workshop: Daniel Staaf
12-13 Lunch
13-13.30 Filmvisning
13.30-14.00 Föreläsning
14.00-14.30 Fika
14.30-16.00 Workshop: Julie Chikane

 

Anmäl dig senast 24/10

Anmäl dig till marta.vassegard@regionhalland.se och ange eventuell allergi/specialkost.
Dagen är kostnadsfri.

Daniel Staaf

Daniel Staaf är en svensk/filippinsk danskonstnär som varit professionellt verksam inom dans och koreografi sedan 2009 och har samarbetat med konstnärer från film, musik, mode, performance och visuell konst; arbetat som dansare med en rad kompanier och turnerat i Sverige/USA och internationellt. Daniel utbildades vid Kungliga Svenska Balettskolans moderna. Han har också arbetat med Ohad Naharins rörelsespråk, Gaga, när han deltog i produktionen Kamuyot med Riksteatern.

Vi börjar med förankringsövningar (andning/visualiseringar) i syfte att ta ett uppehåll från ”göraren av gärningar” och kliva genom dörren till upplevelsen av saker och ting. Vi arbetar genom hela kroppen med enkla följa-efter-övningar som ger oss tid att ansluta oss till närvaron och upplevelsen. Vi mobiliserar våra leder för att öka möjligheten att utnyttja vår fysiska kropp och samtidigt, på en subtil nivå, kommer vi aktivera vår energetiska kropp.

Efter turning on and tuning in, fortskrider klassen in i den kollektiva upplevelsen genom olika improvisationsuppgifter och gruppövningar. Vi tar oss tid att utforska tillsammans och utveckla vår förmåga i omedelbar komposition, samtidigt som vi fördjupar vår tillit till oss själva och andra.

Julie Chikane

Julie Chikane, musiker, dj, mamma, underhållare – ja, namnen är många men för att komma till botten med det hela måste vi gå tillbaka till var allt började och det var med dansen. Med en enastående karriär som dansare för t.ex Robyn, Syster Sol & Kaliffa har Julie uppträtt på nästan alla Sveriges festivaler och underhållit flera hundratusentals människor med det.

Som en av ägarna till en av Malmös största dansskolor, som varje vecka lär ut sin konst till ungdomar och vuxna i Malmö, kan vi lova att ingen blir missnöjd med denna workshop. Se till att ta med dig ett par ombyte som du kan svettas i och håll i hatten för nu kommer det gå undan med Afro-karibiska rytmer!