AKRAM KHAN COMPANY

Akram Khan Company är på turné med dansföreställningen Chotto Xenos.

05 Mar

Kungsbacka Teater

18.00

Akram Khan Company

Chotto Xenos – ett fantasifullt mästerverk som riktar sig till såväl unga som vuxna. Nu med handlingen förlagd mitt i första världskrigets leriga skyttegravar.  Historien gestaltas av en fantastisk dansare som med tydlig och lättolkad koreografi bemästrar temat med lätthet och humor. .

Världsberömda Akram Khan Company är åter på turné i Sverige med en dansföreställning. Den här gången med Chotto Xenos – ett fantasifullt mästerverk som riktar sig till såväl unga som vuxna. Nu med handlingen förlagd mitt i första världskrigets leriga skyttegravar. Hur börjar krig? Och på vilket sätt slutar det? Det beror på vem som berättar.  

Historien gestaltas av en fantastisk dansare som med tydlig och lättolkad koreografi bemästrar detta tunga tema med lätthet och humor. I en kuliss bestående av rörliga projektioner interagerar dansaren med de tredimensionella bilderna och skapar en stark, poetisk och visuell dansföreställning.  

 Chotto Xenos är en fängslande dansproduktion som tar publiken tillbaka i tiden och utforskar de bortglömda historierna om kolonialsoldaters liv och öden under första världskriget – en tyst och rörande hyllning till de 100 000-tals soldater som omkom och aldrig återvände hem.  

Chotto Xenos
Chotto Xenos
Chotto Xenos
Chotto Xenos
Chotto Xenos

Om Akram Khan Company

Akram Khan Company har under drygt tjugo år tagit platsen som ett av världens främsta danskompanier. Dansspråket har sina rötter i indisk kathak och samtida dans men präglas alltid av ett tydligt berättande i konstnärliga och kommersiella succéer. I samarbete med regissören Sue Buckmaster tar sig kompaniet nu an kolonialsoldaternas bistra drabbningar. 

Medverkande

Konstnärlig ledare/Koreograf: Akram Khan
Regi & tillämpning: Sue Buckmaster (Theatre-Rites)
Scenografi: Ingrid Hu
Ljusdesign: Guy Hoare
Orginalmusik: Domenico Angarano, med inspiration av Vincenzo Lamagnas score för XENOS
Ljuddesign: Domenico Angarano & Phil Wood
Kostym: Kimie Nakano
Film & projektion Design: Lucy Cash
Repetitionsledare: Nicolas Ricchini & Amy Butler
Dansare: Joshua Jasper Narvaez
Längd: 55min

Vi tackar konstnärerna och samproducenterna som bidrog till den ursprungliga produktionen av XENOS av Akram Khan Company.

Samproducerat av: DanceEast Ipswich, The Point Eastleigh, Stratford Circus Arts Centre, Théâtre de la Ville – Paris

Skapad med stöd från: Capital Group

Foto: Jean Louis Fernandez

 Turnerar med Dansnät Sverige våren 2022

Dns 150

 

Är du osäker på hur historien ser ut runt första världskriget? Titta på denna korta intervju nedan med historieläraren Anton Claesson.