Skånes Dansteater Kungsbacka

Familjeföreställning från 8 år.

23 Nov

Kungsbacka Teater

Kl. 18.00

Djurens Karneval

En mänskligt djurisk dansföreställning för alla äventyrliga själar av stjärnkoreografen Marcos Morau. Dans till tonerna av Camille Saint-Saëns klassiska mästerverk. 

Djurens karneval öppnar dörren till ett magiskt universum fullt av fantasifulla varelser. Till tonerna av Camille Saint-Saëns klassiska mästerverk med samma namn lockas du till en plats utanför vår värld, där fantasi och verklighet kan mötas. 

Spanska koreografen Marcos Morau och Skånes Dansteaters dansare lånar detaljer från verkligheten för att pussla ihop delar av vår vardag med drömlika fantasier och skapa helt nya berättelser. Smittas av påhittigheten i Marcos Moraus säregna rörelsespråk och Silvia Delagneaus fantastiska kostymer. Men var på din vakt, i Djurens karneval är klivet mellan kärleksfullt djur och otäckt monster pyttelitet. 

Kvällens program:

17:00 Teaterbaren öppnar

17:30 Ove Haugen ger en introduktion till föreställningen 

18:00 Föreställning – Djurens Karneval 

 

Djurens Karneval

Marcos Morau

Marcos Morau, född i Valencia 1982, har studerat koreografi i Barcelona, Valencia och New York. Han fick i Barcelona högsta poäng på sitt examensprojekt och en utmärkelse från Institut del Teatre. Gjorde sin praktik på Nederlands Dans Theater II och kompaniet IT Dansa. Marcos konstnärliga verksamhet innefattar även fotografi och regi och han har en master-examen i dramateori.

Marcos har vunnit ett flertal nationella och internationella tävlingar. På senare tid har han bland annat tagit emot Spaniens förnämligaste kulturpris, the National Dance Award. 2015 erhöll han det katalanska teaterpriset Butaca för bästa föreställning. 2005 grundade han La Veronal, ett kompani med artister inom dans, film, fotografi och litteratur som arbetar med att skapa ett starkt, berättande språk och globala utrymmen för konst. Marcos har skapat verk för såväl Skånes Dansteater i Och jord ska du åter vara (2014) och GöteborgsOperans Danskompan i Rothko Chapel (2017) som Beijing Dance Theatre och National Dance Company Wales med flera. 

 

PRESSCITAT 

”Från det lyrisk vackra till, ibland groteska, komiska scenlösningar där varje rörelse tycks leda vidare och varje föremål kan bli redskap för fantasi och dans, lek och samspel.” // Växjöbladet  

”De fem dansarna blir en djurpark full av galenskap. Deras skickliga, flexibla kroppar förstärks med extra ben, förlängda armar, rundat omfång och många, många ögon som rullas runt, hålls på stolpar och jongleras. /…/ Komedi kräver hårt arbete och oerhörd omsorg för detaljer och Morau och hans dansare levererar.” // Danza & Danza 

”Detta är koreografen Marcos Morau första dansföreställning för barn, men den passar väl för människor i alla åldrar som vill ta del av en värld av fantasi, på nya nivåer – oförglömligt.” // Danstidningen 

”Djurens karneval” har kanske specialskrivits för en ung publik, men erbjuder en härlig introduktion till dansens värld för vem som helst som för en knapp timmes tid vill uppleva att allt är möjligt.” // Sydsvenskan 

Credit

Idé, regi: Marcos Morau
Koreografi: Marcos Morau, Lorena Nogal och dansarna

Dansare: Simone Frederick Sacchetti, Hanna Nussbaumer, Jure Gostincar, JingYi Wang och Tiemen Stemerding.

Musik: Djurens karneval av Camille Saint-Saëns
Scenografi, kostymdesign: Silvia Delagneau
Ljusdesign: Joakim Engstrand
Föreställningsfoto: Lars Kroon 

Djurens karneval är en samproduktion av Danssamverkan Sydsverige: Regionteatern Blekinge/Kronoberg, Byteatern Kalmar, Rum för Dans Halland, Smålands Musik & Teater, Skånes Dansteater, med stöd av Kulturrådet.

Lämpar sig för publik från ca 8 år och upp. 

Föreställningens längd: 45 min 

Arrangör: Rum för Dans