Viktor Fröjd

En blandning av talkshow, dansuppvärmning, möte och föreställning

06 Maj

Falkhallen, Falkenberg

Kl 18.00

Premiär!

Sinnes

Koreograf och dansaren Viktor Fröjd bjuder in till “Sinnes”, en blandning av en talkshow, ett möte och en dansföreställning. Här får du följa med på en resa när 6 danskonstnärer upptäcker varandras världar tillsammans – genom rörelse och samtal. En intim upplevelse som väcker det råa, det nödvändig och det ärliga.   

Vi får kika in bakom kulisserna, in i dansarnas universum. “Det är en köttkrok i bröstkorgen som får mig att komma upp. Energin går alltid ut genom den tredje tån. Jag får en kraftig fysisk reaktion när något är fel.” – Dansaren Maria Naidu.  

Med sinne för dansens kraft utforskar vi vägen tillbaka till ett ärligt lyssnande och kännande. Det handlar om att ta våra sinnen på allvar.  

Med Sinnes fortsätter Fröjd att utforska tematiken från föreställningen Festen. Det mänskliga, sociala och dansandet som känns. Med en stark tro på den sociala kraften är just mötet, inte bara dansare emellan utan också med publiken det som skapar den verkliga meningsfulla upplevelsen.

Inför Sinnes har koreograf Viktor Fröjd rest runt i Sverige och Norge för att träffa dansare i deras hemstäder. Han är nyfiken på deras hemligheter, varför dom är så bra på att dansa och vad de har för relation till sin dans. Genom intervjuer, danser och filosoferande ihop blir mötena inspiration till föreställningen Sinnes. 3 dagar innan premiären träffas alla dansare för första gången och Sinnes sätts ihop ut efter dessa möten.

Kvällens program

17:00 Foajén öppnar. Sam’s Bakery Shop serverar soppa med bröd

17:30 Skribenten och dansentusiasten Ove Haugen introducerar föreställningen. En härlig skjuts in i salongen och kvällens upplevelse!

18:00 Föreställning

18:50 Eftersamtal med Viktor Fröjd och dansarna.

Jens - SInnes
Alex1_foto_Jonath_Mathew
Sinnes Foto Ali Jehad

Credits

Koreograf och dansare: Viktor Fröjd

Inbjudna dansare:
Maria Naidu
Alexander Dam
Johanna Fröjd
Jens Jeffery Trinidad
Jenny Larsson

Ljusdesign och rum: Anton Andersson

Dramaturg: Bodil Persson

Produktion: Kulturföreningen IVER, Nordberg Movement

Samproducent: Rum För Dans, NorrlandsOperan

Med stöd från: Kulturrådet, Malmö Stad