Jenny Larsson

Ett dansverk som utforskar eufori.

22 Mar

Kungsbacka Teater

Kl 19.00

Premiär!

Big Bang – ett dansverk som utforskar eufori

Fem performance-artister förenas på scenen i Big Bang, där dans, musik, video, spoken word och sång tillsammans får utforska vägen fram.

Under pandemin började Jenny Larsson drömma om olika danser för scenen. Koncept, sammansättningar, teman som fladdrade förbi när hon skulle somna. De här olika danserna representerar eufori, protest, uthållighet, sorg, exorcism, livskraft, m.m. Hon ligger och tänker på de här danserna och att det måste finnas ett sätt att kombinera dem för scenen, som en cabaret, eller ett street art event, där de olika delarna förenas genom en MC (Master of Cermony) som leder eventet framåt/uppåt mot nya oanade höjder. Mikrofonen står där på scenen som en röd tråd genom hela verket, redo att serva den som behöver lätta sitt hjärta eller vill orkestrera publiken till gemensam aktion.

Men mest tänker hon på eufori, med det här dansverket vill hon undersöka vad det betyder för henne och för andra. Hur uppnår vi eufori och personlig njutning? Kan de olika konstarterna medverka och samarbeta för att höja en performance-upplevelse?

– Hur kan jag inkludera och aktivera publiken för att skapa en stark och euforisk upplevelse även för dem? undrar Jenny.

Fem performance-artister förenas på scenen i Big Bang, där dans, musik, video, spoken word och sång tillsammans får utforska vägen fram.

 

Kvällens program onsdag 22 mars

17.30 Foajén och Teaterbaren öppnar. Teaterbaren serverar potatis- & purjolökssoppa med bröd och rostade solrosfrön
18.15 Foajékonsert med Stina Velocette – en svensk artist, låtskrivare och producent som gör urban musik på svenska. Här kan du läsa mer om  Stina Velocette
19.00 Föreställning
19.45 Premiärskål – alkoholfri bubbel
20.00 Eftersamtal med koreografen och dansarna

Teaterbaren öppen till 21.00

Credits

Koreograf: Jenny Larsson, i samarbete med ensemblen

Dansare:
Rebecca Lång
Valtteri Keinänen
Jenny Larsson

DJ och instrumentalist: Kordian Rönnberg
MC och sångerska: Diana Rönnberg
Kompositör: Kordian Rönnberg
Textförfattare: Diana Rönnberg
Scenograf och ljusdesigner: Siri Bertling Wiik
Dramaturg: Livia Hiselius
Fotograf: Jepovig
Klippare: Jenny Larsson

En samproduktion mellan Rum för Dans, Kungsbacka Teater och Wild Beast Collective.

Med stöd från Region Halland

Stina Velocette