HANNAH FELICIA

29 Okt

Kungsbacka Teater

29/10 2020

29/10 och 30/10 2020

Du är välkommen in i en nästan privat värld, som vi delar tillsammans. Där kärleken mellan två människor berättar en historia om rivalitet, ömhet, gemenskap och sensualitet. Och om en osynlig gräns mellan att tycka om och att åtrå.

Spinns nya duett Hannah Felicia handlar om systerskap och om relationen mellan två människor. Eller kanske är det egentligen bara två sidor av samma person, som längtar efter att bli sedd, accepterad och älskad?

Koreografen Lára Stefánsdóttir arbetar ofta med utgångspunkt i dansarens egna förutsättningar. Hon var under flera år konstnärlig ledare och koreograf för Iceland Dance Company och har även vunnit ett flertal priser för sina egna verk. Musiken till Hannah Felicia har skapats av isländska kompositören Högni Egilsson som bl.a. släppt musik på hyllade skivbolaget Erased Tapes, och skapat musik till det interaktiva projektet Project XO för Sadler’s Wells i Storbritannien.

Hannah Felicia har skapats med stöd av Västra Götalandsregionen, Kulturrådet, Göteborgs stad och Svensk-isländska samarbetsfonden. Delar av föreställningen skapades under residens på Kungsbacka Teater genom Rum för Dans Halland.

Konstnärlig ledare
Veera Suvalo Grimberg

Koreografi
Lára Stefánsdóttir

Dansare
Hannah Karlsson
Felicia Sparrström

Musik
Högni Egilsson

Kostym
Charlotte von Weissenberg

Ljusdesign och tekniker
Jonathan Fischhaber

Foto
Anna Ósk Erlingsdóttir

Makeup och hårstylist
Hannah Lindoff

Produktion
Danskompaniet Spinn
Producentbyrån

Tack till: Frida Mårtensson och Klas Grimberg