TVÅ UNIKA DANSSOLON

25/11 2021

25 Nov

Falkenberg

Cristina Caprioli är koreografen som ständigt är högaktuell. Med en gedigen meritlista och ett konstnärskap i ständig progress, kännetecknas hennes arbete av komplexitet och fysisk precision.

Hennes koreografier ses ofta som både intellektuella och politiskt skruvade, och med sina 40 år i dansens tjänst räknas Cristina Caprioli till en av våra främsta svenska koreografer. Nu intar hon åter själv scenen som dansare i ett unikt solo.

I Ett hårlöst solo dansar Caprioli sitt eget material. Det är ett kompromisslöst solo där håret stundtals yr runt scenrummet. Medan hon andra gånger är stillsam och oviss. Som om hennes rastlöshet förbyts till små darrande skälvningar.

Om Ett hårlöst solo är inkännande så är Omkretz22 blixtsnabb dans och medryckande musik i ett oupphörligt tempo. Med skarpa vinklar, dans på diagonalen och höga benlyft tar suveräna dansaren Madeleine Lindh scenen i anspråk och gör den till sin tillsammans med musikern Yoann Durant i hårt hållet lössläppt sväng. De avslutar en kväll som blir en perfekt balans av stringens och fart.

Medverkande:

Ett hårlöst solo

Koreografi: Cristina Caprioli
Dansare: Cristina Caprioli
Musik: Alessandro Cortini och Asher Tuil
Teknik: Lumination of Sweden
Trailer: Thomas Zamolo
Fotograf: Franz Kimmel
Porträttfoto Cristina: Maryam Barari
Porträttfoto Madeleine: Anja Arnquist
Porträttfoto Yoann: Teitur Ardal

Ett hårlöst solo är en ccap-produktion med finansiering från Kulturrådet, Region Stockholm, Stockholm stad och Riksteatern.

Omkretz22

Koreografi: Cristina Caprioli
Dansare: Madeleine Lindh
Livemusik: Yoann Durant
Ljus: Thomas Zamolo

Omkretz22 är en ccap-produktion med finansiering från Kulturrådet, Region Stockholm och Stockholm stad.

Total föreställningslängd: 65min

Föreställningen turnerar med Dansnät Sverige.

Falkhallen, Falkenberg, 25/11 2021