DJURENS KARNEVAL

29 Feb

Falkenberg

29/2 2020

Följ med till en plats där verklighet och fantasi kan mötas, där klivet mellan kärleksfulla djur och otäcka monster är millimeterlitet. Djurens Karneval  hyllar vår nyfikna naivitet som låter oss upptäcka världen och inte bara se på den. 

Musikstycket Le carnaval des animaux (Djurens kar­neval) av Camille Saint-Saëns har framförts i många olika skepnader sedan 1920-talet och har blivit ett av hans mest kända. Humorn i verket har inspirerat många och Djurens karneval är ett ständigt populärt val för vuxna som barn. Djurens karneval fortsätter att inspirera än idag och tydliga likheter kan exempelvis höras i delar av musiken till Disneys Skönheten & Odjuret.

Tillsammans med musiken skapar den spanske kor­eografen Marcos Morau med sin dans broar till andra världar och nya konstformer. Det märks tydligt att hans uttryck spänner över fler konstformer än dans. De fantasifulla kostymerna låter oss se de olika djuren ta form på scenen och de fem dansarna från Skånes Dansteater låter sig inte styras av några fysiska be­gränsningar.

Föreställningen är ca 45 min lång.

Koreografi: Marcos Morau

Dansare: Jin-Yi Wang, Patrick Bragdell, Ricardo Zandona, Sarah Bellugi Klima, Tiemen Stemerding.

Kompositör: Camille Saint Saens

Scenograf och kostymör: Silvia Delagneau

Ljusdesigner och ljustekniker: Joakim Engstrand

Koreografiassistent: Lorena Nogal

Ensembleledare: Belinda Nusser

Scenmästare: Ingrid Stensson

Ljudtekniker: Alexis Osorio-Lopez

Kostymtekniker: Khira Fromark

Kostymtillverkning: Mikaela Johansson, Per Enarsson, Josefin Johansson, Petra Pettersson, Pernilla Lindfors

Dekortillverkning: Åke Sjöberg, Josefin Johansson, Lennart Åkesson

Attributmakare: Chrissie Lundström

Fotograf: Lars Kroon

Danspraktikanter: Anna Helmich, Jon Ipina

Föreställningen har tagits fram av Danssamverkan Sydsverige som består av Regionteatern Blekinge Kronoberg, Rum för Dans i Halland, Smålands Musik & Teater, Byteatern Kalmar Länsteater och Skånes Dansteater med stöd av Kulturrådet

 

Om Marcos Morau

Tillsammans med musiken skapar den spanske koreografen Marcos Moraus unika koreografi-broar till andra världar och nya konstformer. Marcos rörelser låter sig inte styras av vad många andra koreografer ser som fysiska begränsningar. Istället kännetecknas hans verk av en kreativitet och ett utforskande som gränsar till det okända på dansscener runt om i världen. Det märks också tydligt att hans kunskaper spänner över fler konstformer än dans. Marcos är en av de tydligast lysande stjärnorna inom dansvärlden idag, och detta är första gången han ska koreografera med barn som målgrupp.