5 DEGREES

Danskompaniet Twisted Feet är äntligen tillbaka på Kungsbacka Teater.

22 Jan

Kungsbacka Teater

22/1 2022

22/1 2022

5 DEGREES

Twisted Feet

Danskompaniet Twisted Feet är äntligen tillbaka på Kungsbacka Teater. Med kraftfulla dansnummer och övertygelsen att sprida ett viktigt budskap tar de sig an den stora utmaningen – att förändra vår framtid.

5 Degrees är en fartfylld show om att ta ett steg i riktning för en hållbar framtid – allt förpackat i den speciella form av street-baserad scenkonst som Twisted Feet gjort sig kända för. En konstnärlig profil med en igenkännbar fusion mellan det teatraliska scenspråket och streetdansens medryckande visuella kraft. Du kan förvänta dig hänsynslös intensitet och skärpa tillsammans med ett viktigt budskap om klimatförändringarna och vår framtid på jorden. Kom och upplev medryckande scenkonst med kraft att förändra!  

I Twisted Feets föreställning 5 Degrees är mänskligheten på väg mot sin undergång. Klimathotet har besannats och det ångar av gaser och blossar rök. Det är nu jorden skälver under människans framfart. I denna dystopiska värld får vi frossa i Twisted Feets danstalang. Med mäktiga dansnummer bjuds publiken på en oförglömlig kväll som behandlar en av vår tids mest brännande angelägenhet – klimatfrågan. Föreställning kombinerar kultur och forskning med den senaste tekniken. Tillsammans med projektioner och ljuseffekter förkroppsligar dansarna framtiden med sorg och hoppfullhet.

Twisted Feet
Twisted Feet

Om Twisted Feet

Twisted Feet är ett Göteborgsbaserat danskompani som grundades 2003 med basen i streetdancekulturen. Gruppen driver en framgångsrik dansskola och har producerat en lång rad scenproduktioner. Bland dessa kan nämnas den hyllade ”Wall Street” på GöteborgsOperan som den första streetdansproduktionen någonsin på en svensk operascen. De driver därutöver projektet Community X som skapat ett nätverk i form av dansfestivaler i västra Sverige samt Arvsfondsprojektet ‘Passion for climate’ med syfte att engagera unga i klimatfrågan.  

Medverkande 

Dansare:
Ashaa Zaki
Tevin Redvall
Jenni Louwen
Sean Gee
Claudia Svensson
Samuel Boqvist
Saga Strömqvist
Philip Hansson 
 

Regi : Denny Hulten, Nina Kollbrunner & Zerjon Abebe  

Manus: Twisted Feet & Christofer Bocker  

 Huvudkoreograf: Zerjon Abebe, Denny Hulten, Nina Kollbrunner, Marco Wihlborg  

Assisterande koreograf: Mia Hellberg, Marcel Gomes, Mona Namer, Jack Wang, Johnny Nguyen  

Ljusdesigner: Carl Johan “Lalle” Norrhamn  

Scenograf: Torulf Wetterot  

Teknik scenograf: Johnny Karhinen  

Kostymör: Majli Af Ekenstam  

Kostymassistent: Stina Bojling, Nina Kollbrunner  

Animation & Video : Daniel Hägglund, Tony Hulten & Marcel Gomes  

Musikproduktion: Denny Hulten  

Musikedit: Denny Hulten, Zerjon Abebe  

Foto: Johnny Kääpä  

Speltid: 70 minuter, ingen paus

 

20220122 Kungsbacka Teater