MYKA (DK)

Bas och techno möter barnkalas!  

06 Mar

Kungsbacka Teater

Kl 17.00. SLUTSÅLT!

SLUTSÅLT!

Untz Baby Untz

Med inspiration från 90-talets rave-kultur och principen PLUR, (peace, love, unity, respect) i klubbrummets värld av puls, rök och neonljus föds UNTZ BABY UNTZ – en interaktiv dansföreställning där bas och beats blandas med babydans. 

Genom bounce, groove och energifylld frihet står kroppen, musiken och rörelsen i centrum, där långsamma passager blandas med snabbare. UNTZ BABY UNTZ är familjeföreställningen för publik i åldrarna 6 månader till 100 år! Här bjuder vi in bebisar som stora barn med deras vuxna till en lustfylld upplevelse där publiken kan röra sig fritt tillsammans i gruppen eller genom ensamdans. Ingen ska behöva växa upp utan techno.  

UNTZ BABY UNTZ är en mjuk technoupplevelse där en generös nypa humor sätts samman med Ibiza solnedgångstechno som tillsammans skapar en lekfull och inkluderande dansföreställning!
– Sofia Wickman, Producent Dansstationens Turnékompani.

Dansstationen har tidigare visat publikfavoriterna “Natten” och “Polar Bear” av MYKA. Nu är det första gången som MYKA och Dansstationens Turnékompani producerar något tillsammans. 

Speltid 45 minuter.

Ingår i STEP dansfestival

 

Kvällens program:

16:00 Biljettkassan och Teaterbaren öppnar

16:30 Invigning STEP- dansfestival för barn och unga. Invigningstal av Hanko Zell, Producentbyrån och projektledare för Step och Hanna Schölander, ordförande i Driftnämnden Kultur och Skola, Region Halland.

17:00 Föreställningen börjar

 

Untz Baby Untz

MYKA/koreograf  My Grönholdt är svensk koreograf, dansare och konstnär/artist med bas i Danmark, utbildad på Den Danske Scenekunstskole i 2011. My är konstnärlig ledare och koreograf for MYKA, som producerar starka visuella och estetiska föreställningar, som på ett magiskt och poetiskt sätt väver samman samhällsaktuella teman. Inom My Grönholdts konstnärliga praktik bär koreografi, ljus, ljud, scenografi och kostym ett likvärdigt sceniskt uttryck och värde, ofta byggda i 360 graders scenografier med inspiration från naturen. My/ MYKA tilldelades Statens Kunstfonds “Karriereprogrammet – Den unge kunstneriske Elite i 2020-2022”, och hennes föreställningar har turnerat på stora scener och festivaler i Norden och Asien.

Tove Dreiman/scenograf är bildkonstnär med bas i Stockholm. Hon samarbetar ofta med koreografer inom samtida dans och har sedan examen från Konstfack (2015) gjort scenografi och kostym till föreställningar som spelats på MDT, Dansens Hus, Norrlandsoperan, Copenhagen Contemporary x Danse- hallerne, The Tabernacle i London m.fl.). I bildkonstsammanhang har hennes arbeten visats på bl.a. Marabouparkens Konsthall i Stockholm, Artlab Akiba i Tokyo, och senast på Fitzrovia Gallery i London.

Erik Christoffersen/kompositör är en ljuddesigner och kompositör baserad i Köpenhamn. Erik har arbetat med scenkonst i alla dess skepnader sedan 2011. Erik använder sig primärt av elektroniskt ljud, men alltid i kontrast med organiska ljud och ljudbilder. Erik står även för musik och ljud till MYKAs föreställningar “Polar Bear”, “Natten” och “OCEAN”.

Ray Roa/dansare från Filippinerna. Ray är utbildad på HND dance i Newcastle College och Northern School of Contemporary Dance. Han fortsatte sina studier i performance vid London Contemporary Dance School och vid Danish National School of Performing Arts. Han har arbetat med Athena Valha, Fruake Requardt, Fleur Darki, Carol Brown, Jurac Korec, Gary Clarke, Low Key Productions, Khamlane Halsackda, MYKA, Peter Svenson, Mark Foster, Lucy Suggate, Liv Lorent, Dansehallerne och Ingri Fiksdal. Ray är också en av grundarna till kollektivet P-Noise baserat i Köpenhamn som kuraterar och visar dans och performancekonst från konstnärer baserade i Filippinerna, Storbritannien och Norden.

UNTZ BABY UNTZ möjliggörs med stöd av: Region Skåne, Kulturrådet och Statens Kunstfond

Credit

Koncept: MYKA
Koreografi: My Grönholdt, i samarbete med det konstnärliga teamet.
Dans: Ray Roa Alonso och Klara Pertmann
Scenografi och kostym: Tove Dreiman
Kostymassistent: Fie von Veer
Tek. producent och ljusdesign: Filip Vilhelmsson
Tekniker: Julia Friberg
Musik: Erik Christoffersen
Konsulent: Martin Forsberg och  Dalija Acin Thelander
Foto och video: AdeY
Grafik och PR: Anna Paulnitz
Administration: Jens Christian Jensen
Kreativ Producent: Sofia Wickman
Samproduktion: MYKA och  Dansstationens Turnékompani Med stöd från: Statens Kunstfond,
Kulturrådet och Region Skåne

Step – internationell dansfestival för barn och unga

Under mars 2024 genomförs tredje upplagan av Step, en internationell dansfestival för barn och unga i Västsverige. Tack vare ett samarbete mellan producentbyrån och Rum för Dans kan vi ge den unga publiken i Halland chansen att uppleva internationell danskonst när den är som allra bäst! Något vi är otroligt glada för.  

Föreställningarna som ingår i festivalen har tagits fram tillsammans med en grupp internationella kuratorer med lång erfarenhet av att arbeta med dans för barn och unga. I Step ingår även ett branschprogram som vänder sig till dansare, koreografer, organisationer och aktörer som arbetar med eller för dans för barn och unga. Med initiativet Step Extended lyfter vi svenska danskompanier och nyskapande dansprojekt och initiativ som riktar sig till vår målgrupp. Allt detta och mycket mer blir det under Step 2024! 

Programmet till Step 2024 släpps i januari 2024 på www.stepfestival.se.

Step i Halland genomförs i samarbete med Region Halland, Rum för Dans, Kungsbacka kommun och Kungsbacka Teater. Step har initierats och drivs av Producentbyrån.