FRAUKE

Ta en paus och låt dig omslutas av Fraukes magiska värld.

01 Feb

Falkhallen, Falkenberg

Kl 19.00

Pearl

Sätt dig ned. Andas. Ta en paus från allt och låt dig omslutas av Fraukes magiska värld. 

Se urpremiären för scenversionen av Pearl hos oss den 1 februari! Pearl är kombinerad filmvisning och dansföreställning där du följer en berättelse som går igenom de sex sinnena; smak, syn, doft, hörsel, känsel och balans.

Det blir en visuell och storslagen upplevelse där gränserna mellan det vackra och det fula är befriande flytande. I Pearl utforskar Frauke den dolda skönheten. En strålande kraft inuti ett mörkt skal. 

Vi följer en kvinnas verklighet, den faktiska och den upplevda, och hur hon transformeras och hittar tillbaka till sig själv. En berättelse med stark koncentration av känslor, spänning och närvaro.

Butoh är en avantgardistisk form av dansteater som skapades i Japan i slutet av 1950-talet. Ju fler internationella koreografer som arbetar med konstformen desto fler olika riktningar fortsätter den att utvecklas i. 

 

Frauke och det konstnärliga teamet

Den svenska koreografen Caroline Lundblad, med artistnamnet Frauke, är erkänd för sin alldeles egna skandinaviska ingång till Butoh. Kontakten med Japan är en förutsättning för hennes skapande. I Kyoto, Japan gör hon sin konstnärliga research, som ligger till grund för ett eget vokabulär och uttryck. I Pearl finns det influenser från den japanska traditionella Noh teatern, som Caroline studerar hos en mästare.

En stor del av det konstnärliga teamet är baserade i Japan, bland andra filmregissören Yusuke Kitaguchi och scenografen och kostymdesignern Ryo Onishi. Pearl är en modeälskares dröm med flera exceptionella kostymbyten. Musiken görs av Daniel Troberg, baserad i Los Angeles.

”I butoh gör man inte en rörelse, man blir en rörelse. När jag skapar dans tänker jag att min kropp ska ta form av det jag gestaltar:”
Koreograf Caroline Lundblad / Frauke

”Jag har aldrig mött någon som inte vill återvända till Fraukes sagolika värld.”
Cecilia Suhaid Gustafsson, konstnärlig ledare dans på Riksteatern

 

Pearl

Credits

Koreograf/dansare: Caroline Lundblad/ Frauke
Film/Regi: Yusuke Kitaguchi Scenograf/kostymdesigner Ryo Onishi
Ljusdesigner & scenograf: Josefin Hinders
Kompositör/ljuddesigner: Daniel Troberg 

 

Kvällens program

18:00 Biljettkassan öppnar. 

18:30 Ove Haugen ger en introduktion till föreställningen  

19:00 Föreställningen börjar 

 

Speltid: 60 minuter

Föreställningen turnerar med Riksteatern.